WK-afvaller Leno eerste grote zomeraankoop Arsenal

Reacties

Bernd Leno is de eerste grote aankoop van Arsenal sinds het vertrek van manager Arsène Wenger. De 26-jarige doelman komt voor een bedrag van 25 miljoen euro over van Bayer Leverkusen en tekent volgens Duitse en Engelse media een vijfjarig contract in Londen.

WK-afvaller Leno eerste grote zomeraankoop Arsenal

Van Leno was al langer bekend dat hij deze zomer een transfer zou maken, de vraag was alleen nog op welke club zijn keuze zou vallen. De Duitse international, die voor het WK van deze zomer buiten de boot viel nadat hij wel in de voorselectie zat, stond naar verluidt ook in de belangstelling van Napoli en Atlético Madrid. Het is dus Arsenal geworden.

Voor The Gunners is Leno na de komst van de transfervrije Zwitser Stephan Lichtsteiner (Juventus) al de tweede versterking met het oog op komend seizoen, waarin de Spaanse coach Unai Emery gaat beginnen aan een nieuw hoofdstuk in de clubhistorie. Na afgelopen seizoen kwam er immers een einde aan de 22 jaar lange samenwerking met Wenger.

Leno moet in het Emirates Stadium de concurrentiestrijd aangaan met de op leeftijd rakende Petr Cech (36), de laatste jaren eerste keus onder de lat, en WK-ganger David Ospina (Colombia). Leverkusen speelde met het aantrekken van de Finse sluitpost Lukas Hradecky, die transfervrij overkwam van Eintracht Frankfurt, al in op het vertrek van Leno.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.