Wittek op weg naar vertrek bij Vitesse, Hansen en Van Ginkel in beeld

Reacties

Of Vitesse de degradatiestrijd met Maximilian Wittek in de gelederen aangaat, is nog maar de vraag. De 27-jarige Duitse wingback verlengde vorig seizoen zijn contract tot medio 2024, maar zijn wens om ooit in de Bundesliga te spelen is nog altijd vurig.

Wittek op weg naar vertrek bij Vitesse, Hansen en Van Ginkel in beeld

Wittek weet dat één trainer bijzonder gecharmeerd van hem is en dat is uiteraard Thomas Letsch, tegenwoordig trainer van VfL Bochum. Tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop was Letsch aandachtig toeschouwer in Deventer bij Go Ahead Eagles - Vitesse. Niet alleen om zijn vorige werkgever aan het werk te zien, maar vooral om de contacten met Wittek warm te houden. De Duitser is dit seizoen niet in beste doen, maar Letsch heeft een zwak voor de bedrijvige back, mede vanwege zijn Europese prestaties van vorig seizoen.

Voor Vitesse kan een verkoop van Wittek (die overigens geschorst is voor de eerste wedstrijd van 2023) financieel interessant zijn. Binnen de huidige selectie is Million Manhoef een optie als linkerwingback, al ziet de speler zichzelf daar liever niet spelen. Ook Mitchell Dijks, die na een operatie de laatste wedstrijden al op de bank zat, kan daar uit de voeten.

Technisch directeur Benjamin Schmedes en trainer Phillip Cocu zijn vooral op zoek naar defensieve en offensieve versterkingen. Als aanvallende optie is de naam Sontje Hansen van Ajax gevallen. In Amsterdam lijkt de jongeling toe aan Eredivisie-voetbal, maar Ajax 1 lijkt nog een stap te ver. Vitesse volgt verder de situatie van Marco van Ginkel bij PSV. De middenvelder begon zijn profloopbaan (tussen 2010 en 2013) bij Vitesse en komt bij PSV dit seizoen nauwelijks aan speeltijd.

Namen die in het Arnhemse ook vallen zijn die van de bij Anderlecht op een zijspoor geraakte Wesley Hoedt, de Volendam-spelers Brian Plat en Derry John Murkin (een linksback die Wittek zou kunnen vervangen), terwijl ex-Feyenoord Edgar Ié (momenteel clubloos) een defensief noodverband zou kunnen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.