Wittek: 'Ajax en PSV moeten als doel de titel hebben, niet Vitesse'

Reacties

Maximilian Wittek heeft een superstart beleefd als aanwinst bij Vitesse. In een uitgebreid interview met VI vertelt de 25-jarige Duitser over de kracht van de Arnhemmers én de ambities. Kan Vitesse het Leicester City van Nederland worden?

Wittek: 'Ajax en PSV moeten als doel de titel hebben, niet Vitesse'
© Pro Shots

Vitesse is de revelatie van het seizoen en heeft als nummer twee van de Eredivisie na tien speelrondes een achterstand van slechts twee punten op koploper Ajax. Waar eindigt de opmars voor de ploeg van Thomas Letsch? Wittek probeert het succes ook nuchter te analyseren.

'Waar dit eindigt? Dat weet je natuurlijk niet. Het doel blijft Europees voetbal. Nee joh, niks net als Leicester City kampioen worden terwijl het volgens niemand mogelijk was. AZ vorig jaar? Nee, dat is echt een verkeerde insteek, zo mogen we niet denken. Daar komt wel wat meer bij kijken', aldus de aanwinst die op de linkerflank van Vitesse imponeerde in zijn eerste negen Eredivisie-optredens.

Voor Wittek is het nog te vroeg om hardop te dromen over een wonder in Arnhem: 'Kijk naar de begrotingen en selecties, naar de geschiedenis. Ajax en PSV moeten als doel de titel hebben, niet Vitesse. Of we tweede, derde of vierde worden is ook speculatie. We zijn goed begonnen, dát is wat telt. We zullen welke wedstrijd moeten vechten voor de punten. Ook tegen Fortuna Sittard. Zodra wij denken dat het makkelijk kan, zijn we verkeerd bezig. Zo is het namelijk niet.'

Lees het volledige interview met de Vitessenaar, die zaterdagavond (21.00 uur) met zijn ploeg een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle speelt, in de nieuwe VI of op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.