Witte rook op Stamford Bridge: Abramovich doet Chelsea definitief van de hand

Reacties

Chelsea valt definitief in handen van het consortium onder leiding van de Amerikaan Todd Boehly. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Naar verwachting worden maandag de laatste formaliteiten afgehandeld.

Witte rook op Stamford Bridge: Abramovich doet Chelsea definitief van de hand
© Pro Shots

De Britse overheid had woensdag al ingestemd met de overname van bijna vijf miljard euro. Het bestuursorgaan benadrukte dat ervoor wordt gezorgd dat dat bedrag niet in de zak van de vorige eigenaar Roman Abramovich belandt. In plaats daarvan gaat het geld naar oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Ook de Premier League en de Portugese overheid -  Abramovich is officieel staatsburger van dat land - gaven groen licht.

De verkoop van Chelsea kwam in een stroomversnelling nadat de Britse overheid vanwege de Russische invasie in Oekraïne stevige sancties oplegde aan Abramovich. The Blues mochten onder meer geen nieuwe spelers aantrekken. Door een specialie licentie kon Chelsea het seizoen alsnog uitspelen. Nu de club in handen valt van Boehly, ook eigenaar van honkbalclub LA Dodgers, kan de nummer drie van de Premier League deze zomer weer de transfermarkt op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's