Withete Schmidt: 'Dan hadden wij bovenaan gestaan en Ajax tweede'

Roger Schmidt is witheet over de strafschop die Feyenoord heeft gekregen in de kraker van zondag. Volgens de Duitse coach zorgt de arbitrage er dit seizoen zelfs voor dat Ajax nu op de titel afstevent en PSV tweede is.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

'Het was een goede wedstrijd, helaas is die aan het einde beslist door de scheidsrechter', zo doelde Schmidt voor de camera van ESPN op de zeer late gelijkmaker van de Rotterdammers. Cyriel Dessers benutte een strafschop nadat Jens Toornstra de bal tegen Mauro Junior had aangeschoten (zie onderaan).

Contact met scheidsrechter Serdar Gözübüyük had Schmidt niet gehad. Hij baalde ook van de rol van de VAR, Pol van Boekel. 'Er zijn zes scheidsrechters bij de wedstrijden betrokken tegenwoordig. En ze zijn niet in staat in de 94ste minuut van een héél belangrijke wedstrijd de juiste beslissing te maken. Het is ongelooflijk voor mij.'

Of hij het een schandaal vond? 'Na de wedstrijd tegen Ajax met de ongelofelijke beslissing bij de tweede goal…', zo ging Schmidt zonder antwoord te geven op de vraag verder over de 1-2 nederlaag tegen de Amsterdammers. Noussair Mazraoui scoorde toen nadat de bal volgens het PSV-kamp uit was geweest. 'En nu vandaag weer. Als je alles optelt, dan zijn wij eerste en Ajax tweede…'

'Natuurlijk worden er fouten gemaakt. Maar als je de VAR hebt en je gaat dan niet kijken… Zeker als je weet dat het de strijd om het kampioenschap beslist. Dat begrijp ik dan echt niet. We hebben een topwedstrijd gespeeld, vooral voor rust hebben we gedomineerd en totale controle gehad. Ik ben trots op mijn ploeg. Zonder die verkeerde beslissing hadden we gewonnen. Het heeft geen enkele zin om over de wedstrijd te praten, het was een fantastische wedstrijd. Maar het slaat nergens op om erover te praten door die beslissing van de scheidsrechter', zo besloot Schmidt.

Poll (gesloten) Was de penalty voor Feyenoord terecht?