Withete moeder Rabiot haalt ongenadig hard uit naar PSG

Reacties

De moeder annex zaakwaarnemer van Adrien Rabiot heeft keihard uitgehaald naar de clubleiding van Paris Saint-Germain. Haar 23-jarige zoon is bij de miljardenformatie volledig op een zijspoor terechtgekomen, waardoor Véronique Rabiot zich genoodzaakt voelt de jonge middenvelder te verdedigen.

Withete moeder Rabiot haalt ongenadig hard uit naar PSG

De situatie van Rabiot bij PSG is behoorlijk uitzichtloos geworden. Het conflict begon vlak voor Kerstmis toen de middenvelder - die vorig jaar ook al weigerde op de reservelijst te staan voor het WK nadat hij werd gepasseerd voor de Franse selectie - zijn aflopende contract niet besloot te verlengen. Daarop zette het bestuur van PSG hem buitenspel: hij mocht niet meer ingezet worden door trainer Thomas Tuchel.

In de afgelopen weken bereikte de ruzie tussen beide partijen een kookpunt. Rabiot werd uren na de zeer pijnlijke uitschakeling van PSG door Manchester United in de Champions namelijk feestend gespot in een Parijse nachtclub. Daarop besloot de clubleiding om hem dit keer voor twee weken te schorsen, waardoor hij pas op 27 maart weer welkom is bij het eerste elftal. De fans van PSG zijn inmiddels ook helemaal klaar met Rabiot (zie foto's onder).

De moeder van Rabiot - tevens zijn zaakwaarnemer - heeft in een interview met L'Équipe nu uitgehaald naar PSG. 'Adrien traint, maar ik ga jullie niet vertellen waar, hoe en met wie. Hij voelt zich bijzonder slecht over de hele situatie. Hij is gewoon een gevangene! PSG gijzelt hem. Binnenkort krijgt hij alleen nog maar water en droog brood, en moet hij in een kelder slapen.'

Er wordt volgens Véronique Rabiot met twee maten gemeten bij PSG. 'Zo zijn er spelers die zes minuutjes te laat komen voor een teambespreking', zo verwijst ze naar haar zoon, die al eens geschorst werd voor een dergelijk incident. 'Maar er zijn tegelijkertijd óók spelers die geblesseerd zijn en doodleuk naar de andere kant van de wereld vliegen om carnaval te vieren in Rio de Janeiro', daarmee uiteraard doelend op superster Neymar.

De omstreden stapavond van haar zoon kan Rabiot wel begrijpen. 'Wil PSG ook zijn privé-leven controleren, terwijl ze hem niet eens meer willen?', vraagt ze zich hardop af. 'Ze zouden het liefst zien dat hij om negen uur zijn pyjama aantrekt en dan om elf uur naar bed gaat. Adrien gaat echt geen cursus pottenbakken doen, om vervolgens af te wachten tot er iets verandert. Hij moet voor zichzelf kiezen, laat hem leven!'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.