Wisselvalligheid Feyenoord ontoelaatbaar voor Van Bronckhorst

Reacties

In aanloop naar het thuisduel van zaterdagavond met De Graafschap breekt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zich nog altijd het hoofd over de wisselvalligheid van zijn ploeg.

Wisselvalligheid Feyenoord ontoelaatbaar voor Van Bronckhorst

Een week na het imponerende optreden in De Klassieker (6-2) zakte Feyenoord immers door het ijs in de Rotterdamse derby tegen Excelsior (2-1). Van Bronckhorst stelt op het clubkanaal dat een dergelijke terugval zijn elftal te vaak overkomt. 'Voor een club als Feyenoord moeten we te vaak reageren. We moeten er naartoe dat we het niveau dat wij kunnen halen, ook vasthouden', zegt de oud-international.

Hoe het kan dat Feyenoord in een week tijd twee totaal andere gezichten laat zien, was voor Van Bronckhorst het grootste vraagstuk. 'Je probeert antwoorden te vinden op de vragen in je hoofd. Hoe hebben we de wedstrijd zo uit handen kunnen geven? Ook ga je een aantal dagen terug en kijk je naar de voorbereiding en welke keuzes we hebben gemaakt. Uiteraard hebben we de beelden geanalyseerd met de ploeg.'

Van Bronckhorst weet wat zijn ploeg nu te doen staat. 'We hebben vaker in moeilijke periodes gezeten. Het is belangrijk om in zo'n fase rustig en dichtbij jezelf te blijven', aldus de trainer van Feyenoord, dat zaterdag thuis tegen De Graafschap speelt. Vervolgens staan in de Eredivisie de uitduels met FC Groningen en PSV op de rol, voordat Ajax op 27 februari de opponent is in de halve finale van het bekertoernooi.

'Gebrek aan motivatie bij Feyenoord moet je echt bij de spelers leggen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.