Wisselkoning Pastoor wilde verwarring zaaien: 'Beetje 007'

Sensatie in het Yanmar Stadion. Almere City, dat tot dusver een bleu seizoen speelde, had weinig in te brengen tegen koploper Heracles Almelo. Vlak na rust brengt City-trainer Alex Pastoor een tweetal verse krachten, daarna is het een zaak van seconden voor de wedstrijd op zijn kop staat. De kanteling werd voltooid, Almere won en Pastoor stond met een lach voor de camera's.

Almere City FC
3 - 2
Heracles Almelo

Minuut 47: Pastoor brengt Stije Resink en Ilias Alhaft in de ploeg. Minuut 48: Resink zorgt voor de 1-2. Minuut 49: Alhaft trekt de stand in evenwicht. Omdat Joey Jacobs zelfs nog voor de winnende treffer zorgt, staat het stadionnetje in de polder ineens op zijn kop. Het begon allemaal met Pastoors dubbele wissel die zo ongekend succesvol uitpakte. Maar: waarom net na rust en niet gewoon bij het begin van de tweede helft?

Met uitgestreken gezicht legde Pastoor het uit. 'Die wissels pakten niet onaardig uit. Ik deed het net na rust omdat je niet alleen wisselt om beter te worden, maar ook omdat je wil voorkomen dat de tegenstander er direct op kan inspelen. Vandaar dus. Een beetje 007', kanaliseerde Pastoor zijn innerlijke James Bond bij ESPN.

In de rust was er nog veel ontevredenheid in het Yanmar Stadion. Uit protest tegen de beroerde eerste helft had mascotte Ally de Aap zich zelfs aan een tafel vastgelijmd.