Wisselkoning Hyballa: 'Ik weet zeker dat we de play-offs halen'

Reacties

Vier keer wisselen in de rust: zelden vertoond, maar NAC Breda-trainer Peter Hyballa deed het, op bezoek bij ADO Den Haag. Het sorteerde enig effect: de Brabanders kwamen terug in de wedstrijd, kwamen met een man meer te staan, maar verlieten het Bingoal Stadion uiteindelijk toch met lege handen.

Wisselkoning Hyballa: 'Ik weet zeker dat we de play-offs halen'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 1
NAC Breda
NAC Breda

'Ik was rustig in de rust', weerlegt Hyballa het beeld dat bij zo'n rigoureuze ingreep hoort: een trainer die met spullen door de kleedkamer smijt. 'Vier wissels in de rust, geen idee of ik dat ooit eerder heb gedaan. Ik wilde geen chaos creëren door het systeem te veranderen. De spelers liggen kwalitatief dicht bij elkaar, dus ik heb vier keer gewisseld. Het was ook een beetje mijn fout, vond ik. Deze ploeg heeft echt problemen in de duelkracht.'

Hoe vond hij zijn vierdubbele wisseltruc werken? 'Ik vond dat de wissels goed uitpakten, ik heb nu positieve feedback gegeven. De intensiteit was echt heel goed, al was het resultaat niet zo mooi. We hadden nog 2-2 kunnen maken, maar ADO heeft verdiend gewonnen. Maar het wordt iedere week meer, beter. We hebben nog veel wedstrijden, ik weet zeker dat we de play-offs halen', beloofde de Duitse trainer voor de camera's van ESPN.

De wedstrijd werd in de slotfase opgeschrikt door een rode kaart voor Thomas Verheydt. De spits van ADO Den Haag haalde Boyd Lucassen, zijn voormalig ploeggenoot bij Go Ahead Eagles, onderuit en werd weggestuurd door Sander van der Eijk. Als de kaart niet wordt geseponeerd, mist Verheydt donderdag het bekerduel met, inderdaad, Go Ahead. En dat is niet terecht, vindt Verheydt zelf.

'We stonden onder druk. Ik wil Boyd Lucassen gewoon haken, zodat hij de lange bal er niet in kan brengen. Ik vind het erg zwaar gestraft. Het leek mij geel, de scheidsrechter vond het een smerige overtreding. Ik vond het meevallen. Hopelijk kunnen ze er wat mee, want ik ben het er zeker niet mee eens. Als de scheidsrechter het terugkijkt, vindt hij het vast ook niet zo smerig.'

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Heracles Almelo
38
27
4
7
103-42
+61
85
2
PEC Zwolle
38
27
4
7
99-43
+56
85
3
Almere City FC
38
21
7
10
58-41
+17
70
4
Willem II
38
19
11
8
68-40
+28
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.