Wisselend succes: deze Nederlanders gingen Wijnaldum voor bij PSG

Reacties

Georginio Wijnaldum is de zesde Nederlander in de clubhistorie van Paris Saint-Germain. De middenvelder, die een driejarig contract ondertekende bij de Franse grootmacht, treft twee landgenoten in Parijs.

Wisselend succes: deze Nederlanders gingen Wijnaldum voor bij PSG
© Pro Shots

MITCHEL BAKKER

Hij had pas twee bekerduels voor Ajax 1 achter de rug toen hij in de zomer van 2019 transfervrij de overstap naar PSG maakte. Na een aanpassingsjaar kwam Bakker het afgelopen seizoen tot een indrukwekkend aantal speelminuten. Dat kwam deels door de kruisbandblessure van Juan Bernat, maar Bakker kreeg wel de voorkeur boven de ervaren Layvin Kurzawa. De twintigjarige linksback kwam tot liefst veertig optredens voor de Parijzenaren, waarvan twaalf in de Champions League. Sinds de komst van Mauricio Pochettino is Bakker echter vaker dan hem lief is reserve.

XAVI SIMONS

Simons kwam in 2019 over vanuit de jeugd van Barcelona. Hij sloot in eerste instantie aan in de academie, maar mocht al snel meetrainen bij de hoofdmacht. Pochettino wilde de jonge middenvelder graag aan het werk zien en liet hem dit kalenderjaar debuteren. In het bekerduel met Caen en de competitiewedstrijd tegen Strasbourg mocht Simons invallen. De weg naar een basisplaats lijkt evengoed nog lang voor de achttienjarige Nederlander.

Xavi Simons onder de loep: een hype of toekomstig leider Oranje?

GREGORY VAN DER WIEL

Na zeven jaar bij Ajax maakte Van der Wiel in 2012 de stap naar Parijs. In totaal speelde de rechtsback vier seizoenen voor PSG, waarin hij de nodige prijzen verzamelde. Van der Wiel werd viermaal op rij kampioen van Frankrijk en won de Coupe de la Ligue (3), Coupe de France (2) en de Franse Super Cup. In zijn laatste seizoen raakte hij zijn status als eerste keus kwijt en speelde hij afwisselend met Serge Aurier.

PIERRE VERMEULEN

Zo'n 25 jaar eerder speelde Pierre Vermeulen voor PSG. De Limburger kwam in 1985 over van MVV en viel met zijn neus in de boter. In zijn eerste seizoen veroverden de Parijzenaren onder Gérard Houllier namelijk de eerste landstitel in de clubhistorie. Het tweede seizoen was beduidend minder succesvol, waarna de Nederlandse aanvaller naar FC Tours vertrok.

KEES KIST

Kist was in 1982 de eerste Nederlander die tekende voor PSG. Na een indrukwekkende periode bij AZ, waar hij onder meer de Europese Gouden Schoen veroverde, ging de spits zijn geluk beproeven in het buitenland. In zijn eerste jaar in Parijs kwam hij tot dertien doelpunten en daar bleef het bij. Na één seizoen vertrok Kist naar Mulhouse, waarna hij weer terugkeerde naar Nederland.

Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.