Winterstop in Premier League voorlopig onmogelijk

Reacties

De steeds luider wordende roep om een winterstop in de Premier League kan voorlopig niet worden beantwoord. Pas vanaf het seizoen 2019/20 is het invoeren van een winterstop een mogelijkheid.

Winterstop in Premier League voorlopig onmogelijk

Dat zegt Martin Glenn, bondsdirecteur van de FA, tegen The Guardian. Hij reageert daarmee op de wens van de kersverse bondscoach Sam Allardyce, die maandag tijdens zijn presentatie pleitte voor een pauze in de wintermaanden.

'Het is op dit moment niet mogelijk', aldus Glenn. 'De FA wil het heel graag, maar het is pas een optie zodra het huidige tv-contract is afgelopen. Dat is in 2019. Tot dan kunnen we niet aan het speelschema schaven, hoe graag we dat misschien ook willen. We kunnen het niet op ons eigen hachje beslissen.' Glenn zegt dat de FA denkt aan een winterstop die pas na de traditionele wedstrijden tijdens de feestdagen begint. 'Een winterstop vanaf medio januari zou vanaf 2019/20 een mogelijkheid kunnen zijn.'

Een steeds groter groeiende groep trainers en spelers in de Premier League pleit voor het invoeren van de winterstop, voornamelijk om overbelasting en blessures te voorkomen. Om enigszins aan deze wens tegemoet te komen heeft de FA vanaf dit seizoen wel de replays vanaf de kwartfinale van het FA Cup-toernooi afgeschaft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.