Winterse weer verpest ontknoping in strijd om derde periodetitel in KKD

Reacties

De strijd om de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie wordt deze vrijdag (vermoedelijk) nog niet beslist. De thuiswedstrijd van Almere City tegen Jong FC Utrecht is namelijk afgelast.

Winterse weer verpest ontknoping in strijd om derde periodetitel in KKD
© Pro Shots

Almere City is momenteel de koploper in de derde periode en is bij een overwinning op Jong Utrecht zeker van de periodetitel (en daarmee deelname aan de play-offs). Na een veldkeuring heeft het arbitrale kwartet echter besloten dat er vrijdag niet gevoetbald kan worden in het Yanmar Stadion. De sneeuwval heeft het veld onbespeelbaar gemaakt.

Het is nog niet bekend wanneer deze wedstrijd ingehaald zal worden. Aankomende maandag moet Almere City alweer aan de bak in een volgende speelronde: dan wacht het bezoek aan VVV-Venlo.

In de strijd om de derde periodetitel zijn NAC Breda, ADO Den Haag, De Graafschap en Willem II de concurrenten van Almere City. Deze ploegen komen, zoals het er nu voorstaat, op vrijdag wel in actie. Mochten zij er allen niet in slagen om Almere City te passeren, dan pakt de ploeg van Alex Pastoor zonder zelf in actie te komen de periodetitel.

PEC Zwolle won dit seizoen al een periodetitel en is daarom geen concurrent meer voor Almere City. 

stand derde periode

Club Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Almere City FC 8 17 +5
2. PEC Zwolle* 8 16 +21
3. NAC Breda 8 16 +5
4. ADO Den Haag 8 15 +2
5. De Graafschap 8 14 +8
6. Willem II 8 14 +7

* = winnaar van de tweede periode

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.