Winterkampioen PSV uit de startblokken in Almelo

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. In het laatste duel van zondag ontvangt Heracles Almelo koploper PSV. 

Winterkampioen PSV uit de startblokken in Almelo

Heracles Almelo - PSV

 
Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Ed Janssen
Laatste 5 Eredivisie-duels Heracles Almelo:4 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels PSV:10 punten

Actueel

• Gedurende de eerste seizoenshelft presteerde Heracles Almelo uiterst wisselvallig. De positie in de middenmoot is een vertaling van die reeks. PSV is zoals bekend de koploper, al is de voorsprong op Ajax inmiddels wel tot vijf punten geslonken.

• De ploeg van Phillip Cocu is als winterkampioen de grote favoriet voor de landstitel. Althans, als we uitgaan van het verleden. Liefst zeventien van de afgelopen 24 winterkampioenen zouden zich namelijk kronen tot landskampioen, waaronder Feyenoord vorig seizoen.

'Talenten PSV staan te trappelen om plek Locadia in te nemen'

• Heracles Almelo-revelatie Reuven Niemeijer staat in zijn Eredivisie-loopbaan op tien goals. Met liefst zeven daarvan zorgde hij voor een gelijke stand of een voorsprong.

Heracles Almelo jaagt op een primeur. De formatie uit Overijssel won nog nooit een Eredivisie-duel van een ploeg die aan het begin van die dag de ranglijst aanvoerde.

Een razendsnelle vooruitblik op Heracles Almelo - PSV.

• De equipe van John Stegeman is in elk geval bezig aan een zeer sterke thuisreeks; de laatste vier thuiswedstrijden werden zonder uitzondering gewonnen. Alleen PSV heeft momenteel een langer lopende zegereeks voor eigen publiek (twintig overwinningen).

Het is niet handig om op achterstand te komen tegen PSV. De Eindhovenaren zijn zonder nederlaag in de laatste 65 Eredivisie-duels waarin ze op voorsprong kwamen (zestig overwinningen en vijf remises).

Na de winterstop presteert het PSV van Cocu doorgaans beter dan ervoor. Met de ex-international aan het roer komen de Brabanders voor het winterreces tot gemiddeld 2,1 punten per duel, na de onderbreking ligt dit moyenne op 2,5 punten per wedstrijd.

Historie

• Slechts in één van de vorige zeventien Eredivisie-thuisduels met PSV trok Heracles Almelo aan het langste eind. De Eindhovenaren kraaiden twaalf keer victorie en moesten vier keer met een punt genoegen nemen.

• Heracles Almelo - PSV was in het seizoen 2005/06 de eerste Eredivisie-wedstrijd die op kunstgras werd afgewerkt. Cocu zette de Eindhovenaren die avond op voorsprong, waarna Thijs Sluijter voor de 1-1 eindstand zorgde.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Heracles Almelo - PSV:

SeizoenUitslag
2012/131-5
2013/141-1
2014/151-2
2015/162-1
2016/171-2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.