Winterkampioen Feyenoord domineert Elftal van de Week

Reacties

In het weekend waarin Feyenoord zich verzekerde van het winterkampioenschap, domineren de Rotterdammers ook VI's Elftal van de Week. Na de 5-1 zege op Excelsior is er plek voor drie spelers van de Eredivisie-koploper. FC Emmen en Fortuna Sittard leverden allebei twee spelers.

Winterkampioen Feyenoord domineert Elftal van de Week
© Pro Shots

Emmen zorgde er zaterdag voor dat Ajax in crisissfeer de WK-break ingaat door na rust een 1-3 achterstand goed te maken. Aanvoerder Jeroen Veldmate (7,5) opende al vroeg de score uit een vrije trap en staat centraal achterin, met naast hem Mohamed Bouchouari (7,5). De rechtsback tekende zes minuten voor tijd voor de gelijkmaker en vindt zichzelf voor de tweede week op rij terug in het Elftal van de Week.

Feyenoord profiteerde van de uitglijders van Ajax en PSV door Excelsior met duidelijke cijfers te kloppen in de stadsderby. VI's Speler van de Week Orkun Kökçü (8,5) en Sebastian Szymanski (8,5, foto) scoorden allebei twee keer en staan allebei op het middenveld. Javairô Dilrosun (8) was bij beide goals van Szymanski de aangever en is de derde speler van Feyenoord die een plek in het elftal met beste uitblinkers van speelronde veertien kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder op de zondag won Fortuna op spectaculaire wijze van FC Groningen (2-3), dat na die nederlaag deze maandag afscheid nam van trainer Frank Wormuth. Invaller Tijjani Noslin velde ver in de extra tijd het vonnis over Groningen en kreeg een 8. Daarvoor bewees spits Paul Gladon (8,5) zijn status als supersub nog maar eens door de 1-0 achterstand van Fortuna met twee goals om te zetten in een 1-2 voorsprong.

De overige vier plekken in het Elftal van de Week worden ingenomen door eenlingen. Doelman Vasilios Barkas (7) hield zijn doel schoon tegen FC Volendam, dat geen partij was voor FC Utrecht (0-4). Linksback Souffian El Karouani (7,5) droeg met een goal bij aan de 6-1 zege van NEC op RKC Waalwijk, middenvelder Philippe Rommens (8) scoorde twee keer voor Go Ahead Eagles tegen Vitesse (2-2) en AZ-spits Vangelis Pavlidis (7,5) was matchwinner tegen PSV (0-1).

elftal van de week - speelronde 14

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.