Winterdepressie Internazionale neemt ongekende vormen aan

Internazionale heeft zaterdag opnieuw geen einde gemaakt aan een mysterieuze terugval. De ploeg van trainer Luciano Spalletti, die op 3 december voor het laatst won in de Serie A, beet zich stuk op Crotone (1-1).

Op 9 december, na de doelpuntloze remise tegen Juventus, prijkte Internazionale fier aan kop in de Serie A. De Champions League-winnaar van 2010 koesterde een ongeslagen status en leek op z'n minst een outsider voor de Scudetto. Sindsdien veroverde Internazionale in zes Serie A-wedstrijden nog maar vier punten en ging het ten onder tegen AC Milan in het Coppa Italia-toernooi. De Nerazzurri zetten daarmee een slechtere reeks neer dan onder Frank de Boer.

Om niet hetzelfde lot als De Boer beschoren te zijn, moet Spalletti snel punten veroveren. Laagvlieger Crotone leek zaterdag een ideaal slachtoffer, zelfs al moest Internazionale het stellen zonder de geblesseerde Mauro Icardi. Het was Icardi's vervanger Éder die de thuisploeg na 23 minuten op het juiste spoor leek te zetten. De aanvaller kopte overtuigend raak uit een hoekschop. Het was ook meteen het eerste serieuze wapenfeit van Internazionale, dat af en toe in verlegenheid werd gebracht door snelle tegenstoten van Crotone.

Ook na rust liet de underdog zich dusdanig gelden dat de gelijkmaker in de zestigste minuut niet eens onverwacht kwam. Andrea Barberis profiteerde van klungelig verdedigen en prikte de bal binnen. Via Éder, Ivan Perisic en ook winteraanwinst Rafinha stichtte Internazionale nog geregeld gevaar, maar ook Crotone liet zich niet onbetuigd. Gescoord werd er niet meer, waardoor de ploeg van Spalletti er niet in slaagde om te overnachten als nummer drie.

Sampdoria - Torino 1-1
Nummer zes Sampdoria verzuimde de achterstand op de topvier te verkleinen. Voor eigen publiek bleef de subtopper steken op een 1-1 gelijkspel tegen Torino. De bezoekers moesten het laatste kwartier doorkomen met tien man door een rode kaart van Afriyie Acquah. Al na 25 minuten was de eindstand bereikt. Uit een vrije trap zette Lucas Torreira de thuisploeg op voorsprong, waarna Torino de balans herstelde via Acquah. De bezoekers kregen in het vervolg de iets betere kansen, maar konden het verschil niet maken.