Winter geniet: 'Door de muziek en het eten sta je al met 1-0 voor'

Reacties

Aron Winter weet nog niet of hij doorgaat bij Suriname. Dat zegt de interim-bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land na afloop van de 2-1 overwinning in de oefenwedstrijd tegen Nicaragua.

Winter geniet: 'Door de muziek en het eten sta je al met 1-0 voor'
© Pro Shots
Suriname
Suriname
2 - 1
Nicaragua
Nicaragua

Winter volgde Stanley Menzo deze maand op als bondscoach van Suriname. Menzo vertrok na zeven maanden bij de Surinaamse bond na een aanbieding uit China. In zijn eerste wedstrijd zag Winter zijn ploeg met 2-1 winnen en dat biedt hoop voor de toekomst. Natio zegevierde door een late treffer van Jeredy Hilterman (Almere City FC).

De Surinaamse voetbalbond zou een meerjarig contract hebben klaarliggen voor Winter. Daar wilde de bondscoach in gesprek met de NOS echter niet op in gaan. 'Ik sta er open voor, maar ik ga alles pas evalueren na deze interlandperiode.' Suriname speelt maandag een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle, daarna maakt Winter zijn keuze.

Bijzonder aan de wedstrijd was niet alleen het debuut van Winter, maar ook het feit dat het duel in Almere werd gespeeld. Veel voetballers bij Suriname spelen in Europa en daarom koos de Surinaamse voetbalbond (SVB) om de wedstrijd in Nederland af te werken.

Emotioneel
De vele aanwezigen uit de Surinaamse gemeenschap zorgden voor een sfeervolle ambiance op de tribune, zag ook Winter. 'Als je hier komt en je hoort de Surinaamse muziek, je ruikt het eten en je ziet die geweldige sfeer, dan sta je eigenlijk al 1-0 voor.' Ook Dion Malone was zeer tevreden over de 3.500 fans die op het schouwspel waren afgekomen. 'Je voelt gewoon de steun en de warmte, ik word er bijna emotioneel van', aldus de oud-speler van ADO Den Haag tegen de NOS.

Malone is niet de enige voormalige Eredivisie-speler die bij Suriname voetbalt. Ook Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam en Diego Biseswar komen uit voor het Zuid-Amerikaanse land. Haps sprak in maart met VI over zijn keuze voor Suriname. 'Ik heb te lang op Nederland gewacht en gehoopt. Toen bleek dat ik voor Suriname kon spelen, heb ik dat meteen gedaan. Het voelde als een verlossing. Mijn familie komt ervandaan, mijn oma woont er nog en ik ging er al vaak naartoe op vakantie.'

Winter vindt bij Suriname naast gezelligheid ook een sportieve uitdaging op zijn pad. Het land staat slechts op nummer 139 van de wereldranglijst. Ook in de CONCACAF Nations League staat het elftal er nog niet al te goed voor met één punt uit drie wedstrijden. Jamaica staat bovenaan in Groep A met vijf punten en Mexico tweede met vier punten. Als de bondscoach doorgaat, wacht op 23 maart 2023 zijn eerste competitieve wedstrijd tegen Mexico in de Nations League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.