Napoli en Atalanta Bergamo hebben zondag geen fout gemaakt in de Serie A. Napoli was op eigen veld de baas over Sampdoria, terwijl Atalanta uithaalde op bezoek bij Udinese.

1 - 0
Sampdoria
Sampdoria

Napoli had in het Stadio Diego Armando Maradona het betere van het spel, maar moest na een halfuur een flinke tegenvaller verwerken. Aanvoerder Lorenzo Insigne, die zaterdag zijn transfer naar Toronto FC afrondde, viel geblesseerd uit met een liesblessure en werd vervangen door Matteo Politano.

Politano leek vervolgens de aangever te worden bij de 1-0 van Juan Jesus, maar de Braziliaan zag zijn goal afgekeurd worden nadat hij nipt buitenspel stond. Nog geen tien minuten later stond Napoli alsnog op voorsprong. Nadat Dries Mertens gevaar stichtte in het strafschopgebied van Sampdoria, en daarbij van de sokken werd gelopen door Morten Thorsby, volleerde Andrea Petagna fraai raak met een volley. De tweede competitietreffer van Petagna van dit seizoen bleek de enige van het duel.

Udinese
Udinese
2 - 6
Atalanta Bergamo

Atalanta zat op bezoek bij Udinese na ruim twintig minuten op rozen. Kort na de openingstreffer van Mario Pasalic verdubbelde Luis Muriel na een pass van Ruslan Malinovskyi de score. De Colombiaanse aanvaller dribbelde de Udinese-helft over, omspeelde verdediger Sebastian De Maio en schoof de bal beheerst binnen.

Nog voor rust zorgde Malinovskyi voor een vroege beslissing door een afvallende bal met veel kracht achter de kansloze Daniele Padelli te schieten. Nahuel Molina hielp Udinese na een uur terug in de wedstrijd, maar een kwartier later maakte Muriel zijn tweede van de middag. Luttele minuten voor het einde zorgde Beto voor 2-4, waarna Atalanta-back Joakim Maehle het verschil op drie zette. Diep in de extra tijd bepaalde Pessina, op aangeven van Maehle, de eindstand.

Bij Atalanta speelden Marten de Roon en Teun Koopmeiners vanaf de aftrap mee. De Roon ging pal voor rust op de bon en werd in de pauze vervangen door Matteo Pessina. Hans Hateboer loste een kwartier voor het einde Germán Pezzella af. Doordat concurrent Napoli geen fout maakte tegen Sampdoria blijft Atalanta vierde staan in de Serie A. Napoli, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft, is derde met 43 punten.

Empoli
Empoli
1 - 5
Sassuolo
Sassuolo

Sassuolo kende een makkelijke middag op bezoek bij Empoli. De bezoekers kwamen na dertien minuten op voorsprong dankzij een treffer van Domenico Berardi. Hoewel Empoli via Liam Henderson al snel op 1-1 kwam, wees Giacomo Raspadori zijn ploeg voor rust de weg naar de voorsprong.

Na de pauze kreeg Empoli-verdediger Mattia Viti twee gele kaarten snel na elkaar waarna ex-PSV'er Gianluca Scamacca voor 1-3 zorgde. Kort nadat het verschil in doelpunten twee was, tekende Raspadori voor zijn tweede treffer van het duel. Scamacca volgde in de extra tijd zijn voorbeeld en bepaalde daarmee de eindstand.