Willems en De Guzman veroveren Duitse beker na stunt tegen Bayern

Reacties

Eintracht Frankfurt heeft verrassend de Duitse beker gepakt ten koste van Bayern München: 1-3. Jetro Willems en Jonathan de Guzman bekroonden zo hun eerste jaar in Duitsland met het winnen van de DFB-Pokal.

Willems en De Guzman veroveren Duitse beker na stunt tegen Bayern

Bij Bayern München ontbrak Arjen Robben in de selectie vanwege een spierblessure. Manuel Neuer, die deel uitmaakt van de voorselectie van Duitsland, maakte na een slepende voetblessure zijn rentree in de selectie van Der Rekordmeister. Sven Ulreich kreeg nog de voorkeur onder de lat in de finale.

Niko Kovac - die volgend seizoen trainer is bij Bayern München - stuurde Willems en De Guzman vanaf de eerste minuut het veld in. Ex-FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Voor de 73-jarige Jupp Heynckes was de finale om de DFB-Pokal zijn laatste duel als eindverantwoordelijke bij de kampioen van Duitsland.

Het eerste grote gevaar van de wedstrijd kwam van Bayern München, maar een vrije trap van Robert Lewandowski eindigde op de lat. Aan de andere zijde greep Eintracht Frankfurt brutaal de leiding in het Olympiastadion in Berlijn. Na duur balverlies van James Rodríguez gaf Kevin-Prince Boateng de bal mee aan Ante Rebic. De Kroatische aanvaller bleef rustig en schoot de openingstreffer binnen: 0-1.

Ante Rebic schiet Eintracht Frankfurt op voorsprong tegen Bayern München.
Ante Rebic schiet Eintracht Frankfurt op voorsprong tegen Bayern München.

Bayern kreeg voor de pauze nog mogelijkheden, maar Lewandowski schoot een bal voorlangs en doelman Lukas Hradecky kon gemakkelijk redden na een afstandsschot van Thomas Müller. Zo kende de finale om de DFB-Pokal een verrassende ruststand: 0-1 in het voordeel van Eintracht Frankfurt.

Na de pauze stelde Bayern spoedig orde op zaken. Na terugleggen van Joshua Kimmich schoot Lewandowski binnen: 1-1. Onderweg werd de bal nog aangeraakt door Eintracht-speler Omar Mascarell. Bayern nam het heft vervolgens iets steviger in handen, maar kon dit niet direct omzetten in meer doelpunten.

Robert Lewandowski bracht Bayern München weer naast Eintracht Frankfurt.
Robert Lewandowski bracht Bayern München weer naast Eintracht Frankfurt.

Corentin Tolisso leek twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd een treffer op zijn schoen te hebben, maar Makoto Hasebe voorkwam met een dappere tackle dat de Fransman kon afdrukken. Lewandowski was ook nog dicht bij een doelpunt, maar de Pool zag zijn inzet net voorlangs het doel van Eintracht verdwijnen. Frankfurt kwam ook nog goed weg op het moment dat Mats Hummels op de lat kopte.

Aan de andere zijde mikte de formatie van Kovac op de counter. Rebic schoot eerst nog net naast, maar even later was het wel raak voor de 24-jarige Kroaat. Na een lange bal van achteruit, tikte Rebic de bal langs Ulreich: 1-2. Aan de dieptebal ging nog een handsbal van Boateng vooraf, maar met behulp van de videoscheidsrechter werd besloten dat de treffer gewoon geldig was.

Diep in blessuretijd schreeuwde Bayern nog om een strafschop na een vermeende overtreding van Boateng op Javi Martínez. Dit keer werd na hulp van de videoscheidsrecher besloten dat het geen penalty was, maar slechts een hoekschop voor Bayern. De kampioen verloor bij deze corner de bal en Mijat Gacinovic maakte er na een snelle omschakeling voor een leeg doel 1-3 van. Zo was de enorme bekerstunt een feit. Eintracht Frankfurt plaatst zich door het veroveren van de DFB-Pokal voor de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.