Willem II zwaait smaakmaker Crowley uit

Reacties

Willem II heeft donderdag, zoals verwacht, afscheid genomen van Daniel Crowley. De kleine spelmaker keert terug naar Engeland en vervolgt zijn loopbaan bij Birmingham City.

Willem II zwaait smaakmaker Crowley uit

Het vertrek van Crowley (21) komt niet als een verrassing. De middenvelder ontbrak woensdagavond al in de wedstrijdselectie voor het oefenduel met Sparta Rotterdam, omdat hij in Birmingham verbleef. Crowley werd dinsdag reeds medisch gekeurd en heeft nu voor twee jaar getekend.

Crowley keert door deze transfer terug naar zijn roots. Hij groeide in het nabijgelegen Coventry op en doorliep de jeugdopleiding van Birminghams rivaal en stadsgenoot: Aston Villa. Op zijn vijftiende werd hij ingelijfd door Arsenal en na verhuurperiodes aan Barnsley FC, Oxford United en Go Ahead Eagles tekende hij in 2017 voor drie jaar bij Willem II. In zijn eerste seizoen in Tilburgse dienst werd hij voor een halfjaar verhuurd aan SC Cambuur.

Het afgelopen seizoen was Crowley een smaakmaker aan de kant van De Tricolores. Pijnlijk voor de Engelsman was dat hij uitgerekend in de verloren bekerfinale tegen Ajax geen basisspeler was, door een tactische keuze van trainer Adrie Koster.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.