Willem II wint Brabants onderonsje en meldt zich in de top van de Eredivisie

Reacties

Willem II heeft de ijzersterke seizoenstart dinsdag voortgezet op bezoek bij RKC Waalwijk. In het Brabantse onderonsje namen de Tilburgers na rust afstand door doelpunten van Kwasi Wriedt en Mats Köhlert. Melle Meulensteen redde de Waalwijkse eer.

Willem II wint Brabants onderonsje en meldt zich in de top van de Eredivisie
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
Willem II
Willem II

Voor Fred Grim was de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Willem II op voorhand een bijzondere. De oefenmeester stond drie seizoenen aan het roer bij RKC en bracht de Waalwijkers terug naar de Eredivisie, maar koos deze zomer voor een avontuur bij grote broer Willem II.

De Tilburgers wisten de play-offs om promotie en degradatie vorig seizoen maar net te ontlopen, maar vinden zich onder Grim terug in de bovenste regionen van de Eredivisie. In het Mandemakers Stadion kwam Willem II in een stroperige eerste helft niet uit de verf en lukte het aanvankelijk niet om afstand te nemen van RKC.

Vlak na rust stelden de bezoekers orde op zaken. Kwasi Wriedt opende de score met een intikker en nog binnen het uur verdubbelde Mats Köhlert de voorsprong door een rebound binnen te tikken (0-2). RKC ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer en via Melle Meulensteen kwam die er in blessuretijd ook, maar dat was te laat voor een slotoffensief (1-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nummer twee
Door de zege in Waalwijk wipt Willem II over PSV heen. De Tilburgers verzamelden dertien punten in zes duels en bezetten daarmee ten minste een dag de tweede plek in de Eredivisie. RKC vindt zich terug op de veertiende plaats.

RKC Waalwijk Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.