Willem II wil stootkracht verder opkrikken met Ajax-talent Nunnely

Reacties

Willem II wil zich versterken met Ché Nunnely. Voor de twintigjarige vleugelaanvaller van (Jong) Ajax ligt in Tilburg een meerjarig contract klaar. Hij moet nog wel medisch gekeurd worden. Als daarna alle formaliteiten zijn afgerond, kan hij tekenen.

Willem II wil stootkracht verder opkrikken met Ajax-talent Nunnely

Meervoudig jeugdinternational Nunnely begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Almere City FC, verhuisde later naar FC Utrecht en streek in 2012 neer in Amsterdam. Daar gold hij als groot talent, maar tot een debuut in het eerste kwam het nooit. Voetballiefhebbers zullen de naam Nunnely kennen van zijn optredens in bijvoorbeeld de UEFA Youth League, Future Cup, of Keuken Kampioen Divisie. In laatstgenoemde competitie kwam Nunnely de laatste twee seizoenen tot 41 optreden en tien goals.

Bij Willem II moet hij de aanvalslinie weer van vers bloed voorzien. De Tilburgers begonnen het vorige seizoen met Aras Özbiliz, Fran Sol en Donis Avdijaj in de voorste lijn. De contracten van de twee buitenspelers werden echter ontbonden en de Spaanse spits vertrok afgelopen winter naar Dinamo Kiev.

De clubleiding handelde snel en verving het trio door Marios Vrousai, Alexander Isak en Vangelis Pavlidis. Maar ook de veelscorende tienersensatie Isak is inmiddels alweer vertrokken: de huurling keerde terug naar zijn broodheer Borussia Dortmund en is inmiddels verkocht aan Real Sociedad. De twee Griekse vleugelspelers zijn voorlopig nog wél in Tilburg te bewonderen.

Nunnely moet na de Duitse aanvaller Mats Köhlert de tweede nieuweling worden, zij moeten de ploeg van trainer Adrie Koster van de broodnodige nieuwe stootkracht voorzien. Technisch directeur Joris Mathijsen moet deze zomer sowieso aan de bak: naast Isak moeten ook gehuurde spelers als Renato Tapia, Vurnon Anita en Diego Palacios worden vervangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.