Willem II wil na Meerveld ook Hornkamp ophalen bij Den Bosch

Reacties

Jizz Hornkamp (23) gaat de overstap maken van FC Den Bosch naar Willem II. Daarmee volgt de spits zijn voormalige ploeggenoot in Den Bosch Ringo Meerveld. De jonge middenvelder verkaste afgelopen zomer al naar Tilburg. De onderhandelingen tussen de clubs bevinden zich in de afrondende fase.

Willem II wil na Meerveld ook Hornkamp ophalen bij Den Bosch
© Pro Shots

Willem II toonde afgelopen zomer al interesse in zowel Meerveld als Hornkamp. Alleen Meerveld maakte in augustus de overstap. Hornkamp kampte dit seizoen met blessures aan de rug en de enkel, waardoor hij enkele duels miste. Het contract van de spits loopt na dit seizoen af en Den Bosch vangt daarom nu nog een transfersom voor hem. Willem II heeft wat te besteden nadat Kwasi Wriedt deze week verkocht werd aan Holstein Kiel en er afgelopen zomer transferbedragen voor Vangelos Pavlidis en Mike Trésor binnen kwamen.

Met Argyris Kampetsis en Elton Kabangu hebben de Tilburgers nog twee spitsen in de gelederen. Willem II hoopte ook op de Belg Obbi Oulare. Die mag verhuurd worden, zo heeft zijn Engelse werkgever Barnsley laten weten. Oulare heeft nog geen keuze gemaakt en weet dat er meerdere clubs belangstelling voor hem hebben.

Hornkamp, afkomstig uit De Rijp, doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en belandde via AZ bij Heerenveen. In Friesland kwam het niet van een doorbraak, waarna de spits zijn geluk beproefde bij FC Den Bosch. Vorig seizoen brak Hornkamp door, hij maakte twintig goals in 34 wedstrijden. Dit seizoen kwam hij, mede door blessures, tot vijf goals in achttien wedstrijden.

In het seizoen 2018/19 kwam hij in de Eredivisie 21 keer, meestal als invaller, voor Heerenveen in actie en scoorde hij twee keer. Hornkamp miste vrijdagavond de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie van FC Den Bosch tegen FC Eindhoven vanwege een schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.