Willem II wil aan hand kansenschepper Crowley negatief unicum voorkomen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De laatste speelronde voor de interlandperiode wordt vrijdagavond geopend door PEC Zwolle en Willem II.

Willem II wil aan hand kansenschepper Crowley negatief unicum voorkomen

PEC Zwolle - Willem II

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Richard Martens

Actueel

Zowel PEC Zwolle als Willem II leed afgelopen weekeinde een nederlaag en bleef in het rechterrijtje staan. De Blauwvingers verloren met 3-0 bij Fortuna Sittard daags nadat de Tilburgers in Ajax hun meerdere moesten erkennen.

• De dertiende plaats voor PEC Zwolle na elf speelrondes betekent de laagste klassering voor de club in dit stadium van het seizoen sinds 2012/13. Destijds nam de formatie uit Overijssel de zestiende plek in na elf wedstrijden.

Willem II wacht inmiddels al acht Eredivisie-duels op een overwinning (vier gelijke spelen en vier nederlagen). Sinds de promotie in 2014 bleven de Tilburgers alleen tussen maart en mei 2016 zoveel competitiewedstrijden zonder driepunter.

PEC Zwolle ging vorige week kansloos onderuit bij Fortuna Sittard.

• In zijn laatste twee Eredivisie-duels kwam Willem II tot geen enkel schot op doel. De laatste club die zoiets 'presteerde' was Roda JC Kerkrade in het voorjaar van 2017. Deze data worden sinds het seizoen 2010/11 volledig bijgehouden en nog nooit kwam een Eredivisie-ploeg in drie achtereenvolgende duels niet tot een inzet tussen de palen.

• PEC Zwolle trof dit kalenderjaar in liefst tien Eredivisie-duels geen enkele keer doel. In slechts drie van de vorige 21 kalenderjaren waarin de club op het hoogste niveau bivakkeerde, lag dat aantal nog hoger. En 2018 telt nog zes speelrondes.

• Willem II-spelmaker Daniel Crowley creëerde dit seizoen in elk Eredivisie-duel van zijn ploeg minimaal één kans voor een ploeggenoot. Na elf speelrondes gold dat verder alleen voor Dusan Tadic, Nasser El Khayati, Mark Diemers en Steven Berghuis.

Willem II moest tijdens de voorbije speelronde in Ajax zijn meerdere erkennen.

Historie

• Op het hoogste niveau trad PEC Zwolle veertien keer eerder op als gastheer van Willem II. Met zes overwinningen en vier overwinningen koesteren De Blauwvingers een positieve balans.

• Afgelopen seizoen boekte Willem II na vijftien seizoenen weer eens een Eredivisie-zege bij PEC Zwolle. Ismail Azzaoui maakte het enige doelpunt: 0-1.

De laatste 5 Eredivisie-edities van PEC Zwolle - Willem II:

Seizoen Uitslag
2012/13 2-0
2014/15 1-0
2015/16 4-1
2016/17 0-0
2017/18 0-1

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.