Willem II stelt opvolger Mathijsen aan, clubicoon Swinkels keert terug

Reacties

Teun Jacobs is de nieuwe technisch directeur van Willem II. De nieuwe td tekent voor twee seizoenen in Tilburg, waar hij de opvolger wordt van Joris Mathijsen.

Willem II stelt opvolger Mathijsen aan, clubicoon Swinkels keert terug
© Pro Shots

Vorige week werd al duidelijk dat Jacobs in beeld was als technische man. Nu is zijn komst helemaal afgerond. 'De club spreekt me aan. Het shirt, de mogelijkheden, de wil om een opleidingsclub te zijn en natuurlijk de trouwe aanhang. Dat zijn facetten waar Willem II bekend om staat en waar ik graag deel van uitmaak', zegt Jacobs op de clubsite van de Tricolores.

Dat Willem II afgelopen weekeinde degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie maakte daar geen verandering in, zegt Jacobs. 'Natuurlijk had ik zoals iedereen hier liever gezien dat de club erin was gebleven, maar dat is helaas niet de realiteit. Daarom is terugkeren naar de Eredivisie gezien de status van de club een logische ambitie.'

Jacobs werkte van september 2019 tot februari 2022 als technisch manager bij Almere City FC en begint nu dus aan een nieuwe uitdaging. 'Teun heeft in zijn carrière in verschillende voetbalfuncties ervaring opgedaan, waaronder in de eerste divisie. Hij heeft veel affiniteit en ervaring met het opleiden van jeugd en het actief betrekken van talenten bij het eerste elftal. Samen met Teun willen we met het eerste elftal promotie afdwingen en de nodige stappen zetten met de jeugdopleiding en scouting', legt algemeen directeur Martin van Geel uit.

Swinkels
Arjan Swinkels keert als Hoofd Jeugdopleiding terug bij de kersverse Eerstedivisionist. Dat gaat hij doen in een tandem met Robby Hendriks. Samen gaan ze sturing geven aan de jeugdopleiding. Swinkels was in het verleden jarenlang aanvoerder van de Tricolores, nadat hij via de jeugdopleiding was doorgebroken in het eerste elftal. Het duo vervangt Bastiaan Riemersma. Hij vertrekt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.