Willem II slaat Duitse dubbelslag met Akkaynak en Meissner

Reacties

Willem II heeft de selectie versterkt met twee Duitsers. Atakan Akkaynak maakt de overstap van Bayer Leverkusen, terwijl huurling Thomas Meissner definitief is overgenomen van ADO Den Haag.

Willem II slaat Duitse dubbelslag met Akkaynak en Meissner

De twee Duitsers tekenen voor drie jaar in Tilburg. Meissner is dus al bekend in die stad: hij kwam in de tweede seizoenshelft van het afgelopen voetbaljaar al op huurbasis uit voor De Tricolores. De 27-jarige verdediger speelde slechts vijf wedstrijden voor Willem II, want door een gebroken kuitbeen stond hij sinds eind februari buitenspel.

In de paar wedstrijden die hij speelde, en op de trainingen, heeft Meissner het vertrouwen van Willem II gewonnen. 'Hij is inmiddels hersteld van zijn blessure en wij geven hem graag de kans en het vertrouwen om weer van waarde voor ons te zijn', zegt technisch directeur Joris Mathijsen op de website van zijn club.

Duits jeugdinternational Akkaynak (19) is een middenvelder, die overkomt van Bayer Leverkusen. Hij speelde sinds zijn zevende voor die club; een doorbraak in het eerste elftal bleef uit. 'Ik had verschillende opties in Europa, maar voor mijn ontwikkeling vind ik de Nederlandse competitie het meest interessant', zegt de Duitser met Turkse roots. 'Er wordt hier aanvallend gespeeld en talenten krijgen de kans. De gesprekken met de club waren ook erg fijn. De trainer werkt graag met jonge spelers, zei hij, en dat motiveert me om naar Willem II te komen.'

'We volgden Atakan al een tijdje', reageert Mathijsen. 'Hij is een talentvolle middenvelder, aan wie door meerdere clubs werd getrokken. Wij wilden hem graag hebben en dat het gelukt is hem aan boord te halen, daar zijn we uiteraard zeer tevreden over.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.