Willem II presenteert Ruiter: 'Ik verwacht hier veel te gaan spelen'

Reacties

Willem II heeft Robbin Ruiter donderdag gepresenteerd. Zoals VI eerder al meldde wordt de 33-jarige doelman in Tilburg de opvolger van Timon Wellenreuther.

Willem II presenteert Ruiter: 'Ik verwacht hier veel te gaan spelen'
© Pro Shots

De 24-jarige Duitser vertrok eerder deze zomer naar Anderlecht, terwijl tweede doelman Michael Woud verhuurd wordt aan Almere City FC. Willem II kon dus wel een versterking onder de lat gebruiken en heeft die nu gevonden in Ruiter. Na twee jaar bij Sunderland haalde PSV de doelman afgelopen jaar terug naar Nederland, maar in Eindhoven verloor de keeper de concurrentiestrijd van Jeroen Zoet en later Lars Unnerstall. Afgelopen seizoen kwam hij daardoor slechts twee keer in actie voor de hoofdmacht.

'Ik heb in Eindhoven een mooie tijd gehad, maar uiteindelijk wil ik iedere week onder de lat staan. Daarom ben ik erg blij met deze stap naar Willem II. Ik verwacht hier aan spelen toe te komen, al moet ik dat natuurlijk wel nog zelf afdwingen. Deze club zit al jaren in de lift. Niet alleen sportief. Ook qua supporters heb ik gezien dat hier een geweldige sfeer heerst. Het is mooi dat ik daar de komende jaren onderdeel van uitmaak', verklaart Ruiter op de clubsite van de Tricolores.

'Het is voor ons belangrijk een doelman te hebben die er meteen kan staan. Robbin voldoet daaraan, want hij is fit en heeft veel ervaring. Daarnaast is hij een meevoetballende keeper, een kwaliteit die voor onze speelwijze van belang is', vult technisch directeur Joris Mathijsen aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer R. Ruiter
Meer over R. Ruiter
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.