Willem II ontvangt angstgegner ADO, Sol en El Khayati goud waard

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Willem II en ADO Den Haag verzorgen vrijdagavond de opening van de zestiende Eredivisie-speelronde.

Willem II - ADO Den Haag

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Actueel

• Na vijftien speelrondes vormden Willem II en ADO Den Haag de voorhoede van het rechterrijtje met beide zestien punten. De Tilburgers verloren vorige week met liefst 1-5 van SC Heerenveen, ADO Den Haag speelde doelpuntloos gelijk tegen De Graafschap.

Samenvatting: Willem II - SC Heerenveen

Willem II pakte slechts vijf punten in zijn eerste zeven thuiswedstrijden. Alleen PEC Zwolle presteert tot nu toe slechter voor eigen publiek.

Willem II scoorde in 2018 al 47 keer; de laatste keer dat de Tilburgers in één kalenderjaar meer doelpunten maakte, was in 2006 (toen 49).

• ADO incasseerde liefst twaalf doelpunten in de laatste vier uitduels in de Eredivisie en hield buitenshuis al dertien duels niet meer de nul.

Willem II wacht van alle Eredivisie-clubs het langst op een thuiszege; de Tilburgers pakten maar twee punten in de laatste vijf thuisduels (G2, V3).

• ADO Den Haag is dit seizoen de minst trefzekere Eredivisie-club na rust; de ploeg kwam in de laatste negen duels tot één goal na rust.

• Fran Sol en Nasser El Khayati zijn de enige Eredivisie-spelers die dit seizoen minstens de helft van de doelpunten van hun club maakten.

Samenvatting: ADO Den Haag - De Graafschap

Historie

• ADO Den Haag won zijn laatste vijf Eredivisie-duels met Willem II; de laatste drie onderlinge ontmoetingen werden met 2-1 gewonnen door ADO.

• De laatste keer dat Willem II en ADO Den Haag tegenover elkaar stonden in Tilburg scoorde Nasser El Khayati twee keer namens de bezoekers, Fran Sol zorgde voor het doelpunt van de thuisclub.

Sinds de promotie in 2014 verloor Willem II alleen van Ajax (zeven keer) vaker in de Eredivisie dan van ADO Den Haag (zes keer, gelijk met Feyenoord, PSV en FC Utrecht).