Willem II maakt snel einde aan bekeravontuur AFC

Reacties

Willem II heeft zich dinsdag als eerste club geschaard bij de laatste acht van het toernooi om de TOTO KNVB-Beker. Tweededivisionist AFC was na de eerste helft al gezien.

Willem II maakt snel einde aan bekeravontuur AFC
Willem II
Willem II
3 - 0
AFC
AFC

Willem II maakt in de Eredivisie een moeizame periode door, waarin de stevige thuisnederlagen tegen SC Heerenveen en ADO Den Haag de stemming niet in positieve zin hebben beïnvloed. Het bekerduel met AFC bood De Tricolores de kans zich voor eigen publiek te revancheren.

Na een vroege schrik – AFC-aanvaller Yordi Teijsse dook gevaarlijk op voor het Tilburgse doel – was het Willem II dat al in de eerste helft via z'n drie aanvallers het pleit beslechtte. Donis Avdijaj brak in de achttiende minuut na een steekpass van Daniel Crowley de ban. Fran Sol verdubbelde in de 36ste minuut de marge door een strafschop te benutten. Aras Özbiliz tekende niet veel later met een fraai schot voor de derde Tilburgse treffer.

Voor AFC, dat in de vorige rondes Telstar en TOP Oss had verrast, restte niets anders dan het jagen op een eervol afscheid van het nationale bekertoernooi. De Amsterdamse club slaagde niet in die missie. Een eretreffer was de koploper van de Tweede Divisie niet gegeven. Het bekeravontuur eindigde in de achtste finale. Willem II, dat in de persoon van Sol verzuimde de marge te vergroten, staat in de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.