Willem II-lieveling Sol en voormalig Telstar-cultheld helpen Dinamo Kiev aan prijs

Reacties

Fran Sol is het scoren nog niet verleerd. De Spaanse spits die bij Willem II uitgroeide tot een absolute held was dinsdagavond belangrijk voor zijn huidige club Dinamo Kiev, dat ten koste van Shakhtar Donetsk de Super Cup won: 3-1. Ook een oude bekende van Telstar kwam tot scoren.

Willem II-lieveling Sol en voormalig Telstar-cultheld helpen Dinamo Kiev aan prijs
© Pro Shots

De door Real Madrid opgeleide Sol belandde in 2016 in Tilburg, waar hij in tweeënhalf jaar tijd uitgroeide tot absolute publiekslieving. In januari 2019 verhuisde hij naar Oekraïne, maar zijn tijd bij Dinamo Kiev is bepaald nog geen doorslaand succes. Ook dinsdag begon hij op de bank voor de wedstrijd om de Super Cup, die bekerwinnaar Dinamo Kiev speelde tegen landskampioen en grote rivaal Shakhtar, dat de laatste vier seizoenen de beste van Oekraïne was.

Vanaf de bank zag Sol hoe zijn club de stand via Carlos De Peña en Gerson Rodrigues op 0-2 bracht. Laatstgenoemde naam zal bij menigeen nog wel een belletje doen rinkelen. Het Nederlandse publiek leerde Rodrigues niet zozeer kennen door zijn korte tijd bij Telstar, maar vanwege een interland met Luxemburg. In september van 2017 hield de voetbaldwerg Frankrijk op een 0-0 gelijkspel in de WK-kwalificatiepoule waar ook Oranje in zat. Rodrigues had in dit duel zelfs de winnende treffer op zijn schoen, maar raakte in blessuretijd de paal. Hij werd een cultheld, kwam terecht bij Telstar, maar slaagde daar nooit.

Hij is nu dus spelers van Dinamo Kiev, dat dinsdagavond moest toestaan hoe Júnior Moraes de aansluitingstreffer verzorgde. Na een uur mocht Sol vervolgens invallen, waarna hij in de slotfase goud waard was. Shakhtar hoopte nog volop op de gelijkmaker en knokte voor wat het waard was, maar een rake kopbal van de Spanjaard maakte aan alle onzekerheid een einde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.