Willem II koestert na 77 tandeloze minuten punt in degradatiestrijd

Reacties

Willem II heeft zaterdag het volgende punt gesprokkeld in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic knokte zich tegen FC Twente terug van een achterstand. De Tukkers wonnen zo voor de negende keer op rij niet in eigen huis.

Willem II koestert na 77 tandeloze minuten punt in degradatiestrijd
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Willem II
Willem II

Willem II, dat vorige week nog won bij Sparta Rotterdam (0-2), beet in de beginfase nog van zich af in Enschede. Vangelis Pavlidis schoot de bal al na vier minuten voor het doel van Joël Drommel langs. Even later kreeg Ché Nunnely de bal met wat geluk voor zijn voeten en schoot hij over. Aan de kant van Twente was het vooral Queensy Menig die in de eerste helft gevaar stichtte. Twente had verreweg het meeste balbezit tegen de Tilburgers, maar dar zei lang niet alles. Willem II bleef lang overeind.

Twente en Willem II vermaakten de kijkers in het begin van de tweede helft alles behalve. Beide teams hadden moeite met opbouwen en het creëren van kansen, waardoor het vooral een foutenfestijn werd. Twente maakte daar na ruim een uur een einde aan. Luciano Narsingh combineerde met Ramiz Zerrouki en kreeg de bal door de lucht terug. Bij Willem II ging hier en daar een arm omhoog om de appeleren voor buitenspel, maar Narsingh gaf de bal voor en zag Jesse Bosch raak schieten. De VAR keek naar de beelden en constateerde dat het geen buitenspel was. Zo werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Na de goal van Twente leek Willem II helemaal niet meer bij machte om iets terug te doen. Met nog een kwartier op de klok hadden de bezoekers zelfs nog niet eens een keer op doel geschoten. Die eerste poging volgde pas na 77 minuten via Pavlidis, wiens rollertje makkelijk gepakt werd door Drommel. De tweede inzet was een stuk succesvoller. Twente-middenvelder Godfried Roemeratoe gaf de bal na een pass van Mike Trésor ongelukkig mee aan Pavlidis, die Drommel omspeelde en voor de 1-1 zorgde.

Zo pakte Willem II toch een punt. De Tilburgers zagen Drommel in de slotfase ook nog redding brengen op een volgende poging van Pavlidis. De achterstand op nummer vijftien VVV-Venlo, dat eerder op de dag met 6-0 verloor bij Feyenoord, bedraagt vier punten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
FC Twente Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.