Willem II is PSV's meest geliefde tegenstander

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Koploper PSV stuit voor eigen publiek op laagvlieger Willem II.

Willem II is PSV's meest geliefde tegenstander
 
Speelronde7
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterJeroen Manschot

• PSV trok in vijf van de zes Eredivisie-wedstrijden aan het langste eind; alleen SC Heerenveen was te sterk. Omgekeerd ging Willem II tijdens vijf van de eerste zes speelrondes onderuit.

• Het affiche PSV - Willem II stond 41 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De Eindhovenaren veroverden 36 keer de volle buit en leden slechts vijfmaal puntenverlies (drie gelijke spelen en twee zeges Willem II).

Samenvatting Willem II - SC Heerenveen

• PSV triomfeerde in 88 procent van de Eredivisie-thuiswedstrijden tegen Willem II. Tegen geen enkele andere club noteren de Eindhovenaren zo'n hoog winstpercentage.

• In zijn laatste zeventien thuisduels in de Eredivisie bleef PSV zonder verliesbeurt (vijftien overwinningen en twee gelijke spelen). De laatste competitienederlaag in het Philips Stadion dateert alweer van 18 september 2016, tegen Feyenoord.

Een razendsnelle vooruitblik op PSV - Willem II

• Bij liefst zeven van de laatste tien PSV-goals was Jürgen Locadia rechtstreeks betrokken. De aanvaller zorgde voor vijf doelpunten en liet twee assists aantekenen.

• Jeroen Zoet gaat op voor zijn tweehonderdste wedstrijd in de Eredivisie. De PSV-doelman kreeg al 297 minuten geen doelpunt om de oren tegen Willem II.

Samenvatting FC Utrecht - PSV

• Sinds de eeuwwisseling kreeg Willem II nog nooit een tegenstander op de knieën die aan het begin van die dag de koppositie bekleedde. Tegen PSV wagen de Tilburgers hun 21ste poging.

• Willem II kreeg in de eerste zes speelrondes zeventig schoten tegen, slechts vijf clubs presteerden nog beter in dit opzicht. Ook de PSV-defensie stond meer schoten toe: 82.

VI's Marco Timmer over de situatie bij PSV
Gaat PSV tegen Willem II net zo makkelijk scoren als tegen FC Utrecht?

De laatste vijf edities van PSV - Willem II:

SeizoenUitslag
2010/112-1
2012/133-2
2014/152-1
2015/162-0
2016/175-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.