Willem II haalt met Van der Linden broodnodige defensieve versterking

Reacties

Jop van der Linden speelt dit seizoen voor Willem II. De Tilburgers huren de 27-jarige verdediger voor één jaar van AZ, waar hij weinig perspectief op speeltijd had. Onder voorbehoud van de medische keuring tekent Van der Linden woensdagmiddag een contract in Tilburg.

Willem II haalt met Van der Linden broodnodige defensieve versterking

Ook PEC Zwolle en NEC hengelden naar de diensten van Van der Linden, maar Willem II toonde zich het slagvaardigst. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kreeg in drie Eredivisie-duels al acht treffers om de oren en staat daardoor op de laatste plaats. Afgelopen zondag werd tegen Feyenoord duidelijk dat een defensieve versterking meer dan welkom was.

Die heeft Willem II nu gevonden met Van der Linden. De verdediger begon zijn carrière bij Vitesse om via Helmond Sport bij Go Ahead Eagles te belanden. Na ruim honderd duels voor de Deventenaren maakte hij in 2015 de overstap naar AZ. In zijn eerste seizoen in Alkmaar speelde Van der Linden nog veertien Eredivisie-duels, maar daarna kwam hij mede door blessureleed nauwelijks nog in actie.

De 27-jarige centrumverdediger beschikt bij AZ over een doorlopend contract tot medio 2019 en dus was een verhuur een logische optie. Bij Willem II heeft hij tijdens de interlandperiode de tijd om te acclimatiseren. Op zaterdag 9 september wacht met ADO Den Haag de eerstvolgende tegenstander.

Kunstgras
Van der Linden wees clubs met een kunstgrasveld af, aangezien hij niet op die ondergrond wil spelen. Dat was ook de reden dat een overgang naar PEC Zwolle niet door ging. De verdediger zal nog wel zeven van de resterende 31 duels op kunstgras moeten spelen. Hier betreft het uitduels met clubs die op een plastic veld spelen.

Samenvatting Feyenoord - Willem II
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.