Willem II en Ajax domineren Elftal van de Week

Reacties

Er viel veel te kiezen na Eredivisie-speelronde 13. Ajax en Willem II imponeerden met hun overwinningen, terwijl hattrickheld Cyriel Dessers (Heracles Almelo) uitverkozen werd tot Speler van de Week.

Willem II en Ajax domineren Elftal van de Week
© Pro Shots

FC Groningen trapte vrijdag de dertiende speelronde van de Eredivisie af en won met 1-2 van het dolende Vitesse. Dat was deels te danken aan doelman Sergio Padt, die zijn ploeg in Arnhem een aantal keer knap op de been hield en er mede voor zorgde dat de ploeg van Danny Buijs nu al vijf competitiewedstrijden op rij ongeslagen is.

Willem II won zondag met 2-1 van PSV en daarom verdienden drie spelers van de Tilburgers een uitverkiezing in het Elftal van de Week. Een van hen was verdediger Sebastian Holmén. De Zweed kreeg een 7,5 voor zijn optreden. Uiteraard is er een plaats ingeruimd voor Feyenoorder Marcos Senesi, die zich zondag tot matchwinner kroonde door vlak voor tijd de 3-2 binnen te koppen tegen RKC Waalwijk. De uitverkiezing van Daley Blind mag geen verrassing meer zijn, want zoals zo vaak dit seizoen was hij een van de uitblinkers aan Ajax-zijde.

Willem II'er Mats Köhlert (7,5) maakt onderdeel uit van het viermans middenveld van het Elftal van de Week. Met twee assists was hij bepalend in de totstandkoming van de twee treffers van zijn ploeg. Verder was het natuurlijk het weekend van Ajax, dat FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena met name in de eerste helft van het kastje naar de muur speelde. Het leverde Lisandro Martínez (7,5), Donny van de Beek (8) en Hakim Ziyech (7,5) een uitverkiezing op.

Een van de blikvangers van Heerenveen dit seizoen is aanvaller Chidera Ejuke. De 21-jarige Nigeriaan toonde dat afgelopen weekend opnieuw aan, door in het duel met Sparta (2-1 winst) tweemaal te scoren. Hij werd echter niet Speler van de Week, want die prijs ging naar Heracles Almelo-spits Cyriel Dessers. De Belg legde het VVV-Venlo van Robert Maaskant op de pijnbank door in het met 6-1 gewonnen duel een hattrick achter zijn naam te zetten. Hij scoorde daarmee een 8,5. De elfde en laatste speler van het Elftal van de Week was Willem II-aanvaller Ché Nunnely (8), die twee keer scoorde tegen PSV.

Door de hevige concurrentie viel Ajacied Dusan Tadic ondanks zijn 7,5 buiten het Elftal van de Week. Dat gold ook voor collega-aanvaller Silvester van der Water van Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.