Willem II dolgelukkig met verschrikkelijke invalbeurt Spartaan Fortes

Reacties

Willem II heeft in zijn strijd tegen degradatie drie belangrijke punten gepakt bij Sparta Rotterdam. Een dramatische invalbeurt van Sparta-verdediger Jeffrey Fortes was zondag beslissend.

Willem II dolgelukkig met verschrikkelijke invalbeurt Spartaan Fortes
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 2
Willem II
Willem II

Fortes begon voor het treffen met Willem II op de bank en kwam na een uur in de ploeg voor Dirk Abels. Niet lang zijn entree zat hij niet dicht genoeg op Ché Nunnely, die uit een voorzet van Mike Trésor de openingstreffer binnenkopte. Even later had Fortes ook een negatieve hoofdrol bij de 0-2. De verdediger werkte Vangelis Pavlidis naar de grond en veroorzaakte daarmee een penalty.

Fortes dacht misschien even met de schrik vrij te komen, toen scheidsrechter Kevin Blom door de VAR naar het tv-scherm werd geroepen. Het leed voor de Spartaan werd echter alleen maar erger: Fortes kreeg voor zijn overtreding ook nog eens een directe rode kaart, vanwege het ontnemen van een scoringskans. Sparta moest met tien man verder en Trésor benutte de gegeven strafschop.

Voor Sparta werd het zo weer een teleurstellende middag. De ploeg van Henk Fraser is de laatste weken hopeloos uit vorm en is, na de negende plek bij de jaarwisseling, afgezakt naar de dertiende plaats. De voorsprong op Willem II, dat ADO Den Haag is gepasseerd op de ranglijst en nu zestiende staat, bedraagt nog maar zes punten.

Aankomende vrijdag wacht voor Sparta (dat al zes thuiswedstrijden op rij niet meer heeft gewonnen) een volgende ontmoeting met een concurrent in de degradatiestrijd. De Rotterdammers gaan dan op bezoek bij FC Emmen, dat de laatste twee wedstrijden wist te winnen en vol vertrouwen is. Voor Willem II wacht op zaterdag een uitduel bij FC Twente.

Sparta Rotterdam Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

De ontwikkelingen onderin:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.