Willem II deelt worstelend PSV volgende dreun uit

Reacties

PSV heeft zaterdag in Tilburg zijn tweede competitienederlaag van het seizoen geleden. Willem II deed de Eindhovenaren pijn en mag zich daardoor in ieder geval even gedeeld koploper van de Eredivisie noemen.

Willem II deelt worstelend PSV volgende dreun uit
© Pro Shots
Willem II
Willem II
2 - 1
PSV
PSV

PSV kende geen vlekkeloze aanloop naar het duel met Willem II. Na de ontnuchterende nederlaag tegen Feyenoord ontsnapte de ploeg van Roger Schmidt woensdag ternauwernood aan puntenverlies tegen Go Ahead Eagles. Tegenvaller was bovendien de blessure van Noni Madueke, die ontbrak tegen Willem II. Ritsu Doan verving de Engelsman in de basis, terwijl ook Ibrahim Sangaré terugkeerde aan de aftrap.

Sangaré maakte een prima indruk in Tilburg en nam PSV op sleeptouw. De Ivoriaan bood Eran Zahavi al vroeg een enorme kans op de openingstreffer, maar de Israëliër kopte recht in de handen van Timon Wellenreuther. Niet veel later werkte Zahavi de bal ongelukkig in eigen doel; hij verlengde een vrije trap van Görkem Saglam met wat pech langs Joël Drommel.

Na een half uur maakte Zahavi zijn fout goed door een prima voorzet van Philipp Max binnen te koppen: 1-1. PSV ging vervolgens hard op zoek naar de winnende treffer en kreeg daar ook kansen voor via onder anderen Max, Zahavi, Sangaré en Marco van Ginkel, maar Wellenreuther hield zijn doel knap schoon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In plaats daarvan viel de goal aan de andere kant. Ché Nunnely dribbelde richting het strafschopgebied en loste een ogenschijnlijk niet al te gevaarlijk schot. Drommel stond namelijk prima opgesteld, maar hij verwerkte de bal helemaal verkeerd en zag hem tot zijn grote afgrijzen in de hoek belanden: 2-1.

PSV begon vervolgens nog een slotoffensief aan de hand van invallers Carlos Vinícius en Maximiliano Romero, die zijn eerste minuten voor de hoofdmacht maakte na zijn slepende kruisbandblessure. Maar ook zij konden geen winnende goal forceren, waardoor PSV kostbare punten verspeelt.

Willem II doet op zijn beurt geweldige zaken. Door de derde overwinning in acht dagen tijd komt de ploeg van coach Fred Grim qua punten zelfs op gelijke hoogte met koploper Ajax. De Amsterdammers komen later op de zaterdag nog in actie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Willem II Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.