Willem II blijft op roze wolk na zege op ploeterend FC Utrecht

Reacties

Voor Willem II is het kalenderjaar 2019 fantastisch begonnen. Op bezoek bij het worstelende FC Utrecht pakten de Tilburgers zondagmiddag de drie punten, waardoor de ploeg van Adrie Koster op de roze wolk blijft. Het gevoel bij de Domstedelingen is totaal tegenovergesteld.

Willem II blijft op roze wolk na zege op ploeterend FC Utrecht
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 1
Willem II
Willem II

Willem II kent vooralsnog een uitstekend 2019. De derby tegen aartsrivaal NAC Breda werd vorige week gewonnen, door met 2-3 te winnen bij FC Twente bereikten de Tilburgers midweeks de halve finale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker, terwijl de club ook miljoenen mag bijschrijven door de recordtransfer van de in Tilburg opgeleide Frenkie de Jong. Tegenvaller was het vertrek van topschutter Fran Sol, maar ook die transfer leverde miljoenen op. In Stadion Galgenwaard konden de Tricolores een volgende opsteker bijschrijven.

Van de drie debutanten die zondagmiddag binnen de lijnen konden komen, startte er slechts één. FC Utrecht-trainer Dick Advocaat gunde de van VfL Wolfsburg gehuurde Riechedly Bazoer een basisplek, maar hield Michiel Kramer op de bank. Ook bij Willem II begon een nieuwe spits als reserve: Borussia Dortmund-huurling Alexander Isak mocht van Adrie Koster nog niet vanaf het begin meedoen, maar viel in.

Alexander Isak (rechts) maakte als invaller zijn debuut voor Willem II en kreeg direct een grote kans.
Alexander Isak (rechts) maakte als invaller zijn debuut voor Willem II en kreeg direct een grote kans.

De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Zo kreeg Jean-Christophe Bahebeck een goede schotkans na goed voorbereidend werk van Oussama Tannane. Kort daarna draaide een lage Utrechtse corner gevaarlijk in, maar de bal werd door alles en iedereen gemist. Aan de andere kant liet ook Vangelis Pavlidis zich zien. De Griekse aanwinst van Willem II kreeg de bal zomaar in zijn voeten van Joris van Overeem, maar besloot vervolgens voor eigen succes te gaan en zag de meegelopen Renato Tapia over het hoofd.

Crowley
Langzaam maar zeker kroop Willem II daarna wat uit de schulp, wat resulteerde in een enorme kans voor Marios Vrousai. De tweede Griek in Tilburgse dienst kreeg de bal na een voorzet van zijn landgenoot Pavlidis, maar geheel vrijstaand kopte hij de bal naast. De grootste kans van de eerste helft was eveneens een kopbal, maar Bahebeck knikte de bal namens Utrecht net naast, na een fraaie voorzet van Urby Emanuelson.

Advocaat besloot halverwege om de wat flets opererende Bazoer te wisselen voor Sander van de Streek, maar zo'n veertig seconden later stond het plotseling 0-1. Na een goede actie over links van Vrousai kwam de bal terecht bij Daniel Crowley, die de bal hard binnen schoot. Daarna werd vooral Emanuelson een paar keer gevaarlijk, en om nóg meer af te dwingen bracht Advocaat opvallend genoeg niet Kramer, maar jongeling Nick Venema binnen de lijnen.

Riechedly Bazoer kon tijdens zijn debuut voor FC Utrecht niet overtuigen en werd halverwege gewisseld.
Riechedly Bazoer kon tijdens zijn debuut voor FC Utrecht niet overtuigen en werd halverwege gewisseld.

Toch bleef Willem II bijzonder dreigend, niet in de laatste plaats door de entree van Isak. Hij kwam binnen de lijnen voor Pavlidis en kreeg direct na zijn entree al een grote kans. Na gepruts in de Utrechtse defensie werd de schuiver van de Zweed echter van de lijn gehaald door Timo Letschert, kort daarna leidde hij een grote kans van Vrousai in. Die kans schudde de thuisploeg wakker en zorgde voor een slotoffensief, maar de gelijkmaker zat er niet meer in, ook niet na een grote kans van Sean Klaiber in blessuretijd.

Daardoor blijft FC Utrecht ploeteren. Het verloor vlak voor de winterstop het bekerduel bij Feyenoord (1-0) en de competitiewedstrijd tegen Ajax (1-3), waarna ook de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2019 (bij AZ, 3-0 nederlaag) een nederlaag opleverde. Door de nieuwe domper vervolgen de Utrechters niet alleen die belabberde reeks, ook laten ze de kans liggen om de vierde plek in de Eredivisie over te nemen van Vitesse. Later op de zondag kan AZ bovendien uitlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.