Wijndal mag na opvallend moment blijven staan en leidt gelijkmaker in

Reacties

De wedstrijd tussen Ajax en PSV is voorlopig een lust voor het oog voor de neutrale toeschouwer. In de openingsfase van de tweede helft is Ajax via Antony op 2-2 gekomen. Owen Wijndal, die na een bijzonder VAR-moment op het veld mocht blijven staan, gaf de assist.

Wijndal mag na opvallend moment blijven staan en leidt gelijkmaker in
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

De wedstrijd kenmerkt zich voorlopig door akkefietjes en markante arbitrale beslissingen. Zo sloeg de vlam in de pan toen Edson Álvarez een elleboogstoot uitdeelde aan Guus Til en wegkwam met een gele kaart. Videoscheidsrechter Jochem Kamphuis greep niet in, maar riep Dennis Higler aan het begin van de tweede helft wel naar de kant om een overtreding van Wijndal op Bakayoko te bekijken die wellicht een rode kaart waard was. Higler deelde aanvankelijk geel uit. 

Bakayoko bleek echter hands te hebben gemaakt en dus kreeg Ajax in plaats van een gele of rode kaart zelfs een vrije trap. Kort na het moment kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte via Antony. Het was uitgerekend Wijndal die de assist gaf: de linksback behield het overzicht en legde de bal terug naar de Braziliaan, die in één keer binnenschoot. Hij raakte de bal niet optimaal, maar Benítez kreeg er niet voldoende van zijn hand tegenaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.