Wijnaldum prijkt op Spaanse cover: 'Barça maakt werk van Oranje-international'

Reacties

Barcelona maakt volgens Mundo Deportivo werk van de komst van Georginio Wijnaldum. De Oranje-international staat zelfs op de cover van het Spaanse medium. 'Aprietan por Wijnaldum', valt er te lezen. Iets wat zoiets betekent als: 'Doorpakken voor Wijnaldum'.

Wijnaldum prijkt op Spaanse cover: 'Barça maakt werk van Oranje-international'
© Pro Shots

Wijnaldum heeft een contract tot medio 2021 bij Liverpool en het is de laatste tijd opvallend stil rondom de 29-jarige Oranje-international. In Engelse media doken al verhalen op dat de Nederlander zijn contract op Anfield niet gaat verlengen en dat zou betekenen dat Liverpool hem deze zomer moet verkopen om nog wat geld over te houden aan de 61-voudig international. Met de naderende komst van Thiago Alcántara maken ze in Spanje een optelsom: Wijnaldum gaat weg bij Liverpool en wordt door Koeman naar Camp Nou gehaald.

Wijnaldum speelt na zijn tijd bij Feyenoord, PSV en Newcastle United sinds 2016 bij Liverpool, dat destijds 27,5 miljoen euro voor de middenvelder betaalde. Wijnaldum won met Liverpool de Premier League en Champions League. Laatstgenoemde werd mede mogelijk gemaakt doordat Wijnaldum op Anfield twee keer scoorde in de halve finale tegen Barcelona. Na een 3-0 nederlaag in Camp Nou won Liverpool op Anfield met 4-0, waardoor de finale werd gehaald. Deze werd gewonnen van Tottenham Hotspur.

In Barcelona zijn ze Wijnaldum dus nog niet vergeten en nu Koeman er trainer is, lijkt de komst van Wijnaldum logischer dan ooit. Koeman heeft Arturo Vidal en Ivan Rakitic immers al medegedeeld dat zij niet langer bij Barcelona hoeven te blijven, ook omdat beiden een contract hebben tot medio 2021. Barcelona zou dan ook graag nog wat geld aan het tweetal overhouden. Voor hen geldt dus hetzelfde als voor Wijnaldum bij Liverpool, dat zaterdag om de Community Shield strijdt tegen Arsenal. Met Miralem Pjanic kwam er eerder deze zomer al wel een middenvelder naar Camp Nou. Hij werd overgenomen van Juventus, terwijl Arthur Melo de omgekeerde weg bewandelde.

Wijnaldum is onder Koeman een vaste waarde geworden in het Nederlands elftal en de twee waren al vaker complimenteus naar elkaar. 'Hij is multifunctioneel op het middenveld. Ik denk nog steeds dat zijn beste positie een wat aanvallender rol is op het middenveld, maar hij laat bij Liverpool ook zien dat hij controlerend kan spelen. Wijnaldum is een echte teamspeler die zichzelf nooit op de voorgrond plaatst, altijd bezig is met anderen, een bindende factor. Een geweldige jongen om mee te werken', zei Koeman in 2018 al over Wijnaldum, die op zijn beurt stelde dat de voormalig Oranje-bondscoach de nieuwe generatie voetballers uitstekend begrijpt.

Wijnaldum en Koeman waren allebei actief bij PSV en Feyenoord, maar werkten op clubniveau nooit samen. Wijnaldum verliet Feyenoord in 2011 toen Koeman daar trainer werd. In Engeland troffen ze elkaar wel, maar dan als tegenstanders. Wijnaldum als speler van Newcastle United en Liverpool, Koeman als trainer van Southampton en Everton. Volgens Mundo Deportivo wordt dit echter hét seizoen waarin de twee Nederlanders ook op clubniveau met elkaar aan de slag gaan. 

Barça zonder Messi: 'Interesse in Wijnaldum en Van de Beek is heel logisch'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.