Wijnaldum met stomheid geslagen na dramatische eerste helft Liverpool

Georginio Wijnaldum snapt niets van de nederlaag van 'zijn' Liverpool bij Premier League-hekkensluiter Swansea City van maandagavond. De goede vorm die zijn ploeg de laatste weken liet zien, werd wat de middenvelder betreft in 45 minuten tijd te grabbel gegooid.

Iets meer dan een week na de sensationele 4-3 overwinning op de ongenaakbaar geachte koploper Manchester City, volgde een 1-0 verlies bij de nummer twintig. Het contrast kon haast niet groter zijn. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua spel van The Reds, zo concludeerde Wijnaldum na afloop tegenover de officiële clubkanalen. 'We wilden vanavond uiteraard hetzelfde spelen als tegen City, maar dat hebben we eigenlijk geen moment gedaan', aldus de Oranje-international.

Waar de ploeg van Jürgen Klopp toen indruk maakte met volle pressing, oogde de ploeg nu - zeker voor de pauze - timide. 'We hebben een halve wedstrijd gewoon weggegeven', zo verwoordde Wijnaldum het. 'We hebben Swansea hun enige kans op een presenteerblaadje gegeven, en daaruit scoorden zij ook nog. Als we de hele wedstrijd hadden gespeeld zoals in de tweede helft, dan kun je nog zeggen dat je het in ieder geval hebt geprobeerd. Maar we hebben simpelweg ons werk niet gedaan.'

Door de nederlaag tegen de ploeg van basisspelers Leroy Fer (op de foto in duel met Wijnaldum) en Mike van der Hoorn kwam er een einde aan een reeks van achttien (!) duels waarin Liverpool niet verloor. Wijnaldum - die net als de in competitieverband debuterende Virgil van Dijk in de basis stond, maar werd gewisseld - baalt als een stekker. 'Die reeks was geweldig, maar die was alleen mogelijk omdat iedereen deed wat hij moest doen, we allemaal volledig gefocust waren én we telkens vanaf minuut één ons plan uitvoerden. Dat gevoel moeten we hervinden.'