'Wijnaldum in wachtkamer door besluit Liverpool'

Reacties

Liverpool heeft alle transferplannen en gesprekken over contractverlengingen tot nader order uitgesteld. Britse media melden dat de Champions League-houder in deze coronatijden eerst wil wachten op duidelijkheid.

'Wijnaldum in wachtkamer door besluit Liverpool'
© Pro Shots

Het seizoen van Liverpool is door de coronacrisis nog omgeven met vraagtekens. Onduidelijk is of er hervat wordt en de formatie van manager Jürgen Klopp de kans krijgt de eerste titel in dertig jaar, gezien de stand een formaliteit bij hervatting, binnen te slepen.

Eerder sprak de club bij monde van Klopp al uit dat de volksgezondheid nu de prioriteit is en dat voetbal pas weer belangrijk wordt als dat veilig kan. De club zou door de onzekerheid rond de gevolgen alle transferplannen en gesprekken over contractverlengingen on hold gezet hebben.

Wijnaldum beschikt bij Liverpool over een contract tot medio 2021. Sinds zijn komst van Newcastle United is de Oranje-international onder Klopp uitgegroeid tot een vaste waarde. Eerder had de middenvelder al laten optekenen zich buitengewoon thuis te voelen bij Liverpool. Bovendien leken de gesprekken de goede kant op te gaan, maar een akkoord zal nu dus op zich laten wachten.

Werner
Ook het aantrekken van Timo Werner is nu onzeker geworden. De aanvaller van RB Leipzig leek al zo goed als binnen bij Liverpool, maar ook die transferplannen zijn op de lange baan geschoven. Werner zou een clausule in zijn contract hebben waardoor hij na een bepaalde datum in april duurder zou worden dan 57 miljoen euro, de gelimiteerde afkoopsom in zijn contract.

Wijnaldum is bovendien niet de enige speler met een aflopend contract. Ook Dejan Lovren heeft een verbintenis tot de zomer van 2021. In tegenstelling tot de Nederlander is hij geen vaste waarde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.