Wijnaldum en Memphis: samen twaalf goals meer dan de rest bij Oranje

Reacties

Georginio Wijnaldum nam het maandagavond tijdens de persconferentie na Noord-Macedonië - Nederland (0-3) op voor Memphis Depay, die niet altijd gelukkig is met zijn acties op dit EK. De cijfers van de aankomende Barcelona-speler ondersteunen de woorden van de Oranje-captain.

Wijnaldum en Memphis: samen twaalf goals meer dan de rest bij Oranje
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
0 - 3
Nederland
Nederland

'Hij staat er goed voor, denk ik. Misschien lukken minder dingen dan voorheen. Memphis legt veel risico in zijn spel. Dat maakt hem ook zo goed. Het is zaak om hem als team aan te moedigen', aldus Wijnaldum.

'Memphis probeert er het optimale uit te halen, dan gaan er ook weleens dingen fout. Misschien is het wat minder dan hiervoor, maar hij heeft toch twee keer gescoord dit EK en een assist gegeven. Ik denk dat we het niet groter moeten maken dan het is.'

Wijnaldum voelt een bijzondere connectie met Memphis Depay. 'Dat komt ook omdat we lang hebben samengespeeld, bij PSV en daarna het Nederlands elftal. Maar bij ons kunnen meerdere spelers het verschil maken. Het wordt nu uitgelicht omdat wij de goals maken.'

Wat heet: Wijnaldum (25) en Memphis (28) hebben samen 53 keer gescoord voor Oranje. De andere spelers in de EK-selectie komen gezamenlijk tot 41 goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.