Wijnaldum: 'Dit is een moeilijke tijd voor sterke Virgil'

Reacties

Georginio Wijnaldum snapt dat clubs zich zorgen maken over de drukke speelkalender, maar van de Liverpool-middenvelder hoeft er niet gesneden te worden in het aantal interlands. 'Als club heb je nooit de garantie dat je spelers heel terugkrijgt', beseft Wijnaldum.

Wijnaldum: 'Dit is een moeilijke tijd voor sterke Virgil'
© Pro Shots

'We spelen drie interlands en dat kost energie. Maar als voetballer vind ik het geweldig om veel wedstrijden met het Nederlands elftal te spelen. Iedereen die nu bij Oranje is, is blij met deze interlands. Op dit moment voel ik me heel goed en heel fit. Maar we zitten pas aan het begin van het seizoen. Ik weet niet hoe het later zal zijn. Of ik een boodschap meekrijg van Liverpool? Ja, dat ik fit moet terugkomen. Meer niet', aldus de Oranje-international bij de start van de interlandperiode tegen VI.

Oranje speelt de komende periode een oefenduel met Spanje (11 november) en Nations League wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (15 november) en Polen (18 november). Zonder een prominente ploeggenoot van Wijnaldum bij Liverpool, Virgil van Dijk. De nationale captain is herstellende van een zware knieblessure. Het is de vraag of Van Dijk op tijd fit zal zijn voor het EK volgende zomer.

'Met Gods wil komt Virgil snel terug', reageert Wijnaldum. 'Het is een moeilijke tijd voor hem, dit is het ergste wat je als voetballer kan meemaken. Je gaat door een hel. Maar ik vind dat hij heel sterk is. We FaceTimen af en toe en dat is heel prettig.'

Lees later deze maandag op VI PRO meer over Wijnaldum.

Het programma van Oranje in deze interlandperiode

Nederland
Nederland
1 - 1
Spanje
Spanje
Nederland
Nederland
3 - 1
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.