'Wij hebben Mislintat niet op pad gestuurd met de portemonnee van Ajax'

Reacties

Michael van Praag vindt het niet terecht dat een deel van de zomeraanwinsten van Ajax door sommigen al afgeschreven wordt. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AvA) kreeg het bestuur van Ajax het vuur na aan de schenen gelegd.

'Wij hebben Mislintat niet op pad gestuurd met de portemonnee van Ajax'
© Pro Shots

De inmiddels vertrokken Sven Mislintat gaf ongeveer 110 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, waarvan de meesten nog niet hebben laten zien dat ze een aanwinst zijn. ‘Wat is er toch misgegaan bij al die transfers, waar miljoenen voor zijn uitgegeven, waarom hebt u simpelweg getekend, zonder kritische toets?’, Kreeg CFO Susan Lenderink vrijdag voorgelegd.

Van Praag greep in. 'U schetst het echt te simpel. U doet een beetje aan scorebordjournalistiek, met alle respect. Het is heel gevaarlijk om nu al een oordeel te vellen over de kwaliteitsontwikkeling van voetballers. Jari Litmanen moest ook wennen in zijn eerste jaar. Je kunt niet nu al een oordeel vellen over de ontwikkeling van spelers. Er zijn heel veel voetballers waar we heel veel voor betaald hebben, die ook veel hebben opgeleverd. Soms ook niet. Maar dat is the name of the game', verzekerde Van Praag. 'Ik hoop dat u gelijk hebt', kreeg hij terug. 'Ik héb gelijk!', was zijn veelzeggende reactie.

Het beeld dat Mislintat zijn gang kon gaan, werd door Lenderink weerlegd. 'Neem van ons aan dat wij Sven niet op pad hebben gestuurd met de portemonnee van Ajax. Sowieso moeten er bij elke transfer twee statutaire directeuren ondertekenen. Het kan dus niet dat alleen een sportief directeur daarvoor tekent.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.