Wiegman verruilt Leeuwinnen na de Olympische Spelen voor Engeland

Reacties

Sarina Wiegman gaat volgend jaar aan de slag als bondscoach van de vrouwen van Engeland. Dat betekent dat de Olympische Spelen van 2021 haar laatste kunstje met de Oranje Leeuwinnen worden, het EK 2022 (nota bene ín Engeland) wordt haar eerste grote klus met haar nieuwe werkgever.

Wiegman verruilt Leeuwinnen na de Olympische Spelen voor Engeland
© Pro Shots

Ex-international Wiegman (50) begon in 2014 als assistent van toenmalig Leeuwinnen-bondscoach Roger Reijners. Eind 2015 nam Arjan van der Laan het stokje van hem over, maar hij vertrok een jaar later. In januari 2017 werd Wiegman vervolgens benoemd tot bondscoach. Later dat jaar werden de Leeuwinnen in eigen land Europees kampioen, in de zomer van 2019 volgde een zilveren medaille op het WK in Frankrijk.

Eigenlijk zou Wiegman de Nederlandse ploeg ook deze zomer leiden op de Olympische Spelen in Tokio, maar door het coronavirus is dat evenement verplaatst naar 2021. De ex-verdediger van onder meer ADO Den Haag blijft nu wel tot na de Spelen in dienst van de KNVB, waarna ze naar Engeland verkast. Daar zal ze Phil Neville opvolgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.