Wiegman is bezig aan race tegen de klok om bij kwartfinale te zijn

Reacties

Sarina Wiegman weet nog altijd niet of ze in de dug-out kan zitten bij de kwartfinale van het EK tussen haar Engeland en Spanje. De voormalige bondscoach van de Oranje Leeuwinnen wacht nog op een negatieve coronatest.

Wiegman is bezig aan race tegen de klok om bij kwartfinale te zijn
© Pro Shots
Engeland
Engeland
nv
2 - 1
Spanje
Spanje

Wiegman testte vorige week positief op corona en ontbrak daardoor bij de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Ierland. De Engelsen wonnen met 5-0 en bereikten zo zonder puntenverlies de kwartfinale. Daarin nemen The Lionesses het woensdagavond in Brighton op tegen Spanje.

'Ik voel me er klaar voor, maar ik moet nog steeds afwachten', vertelde Wiegman woensdag aan de Engelse pers. 'Ik ben erg hoopvol. Ik weet nog niet of ik daar kan zijn, maar anders zorgen we dat er ik er op een andere manier bij ben', doelde ze op een telefonische verbinding of videoverbinding.

Met technische hulpmiddelen hield Wiegman in de voorbije dagen al nauw contact met haar staf. De Engelsen kregen dinsdag nog slecht nieuws te verwerken. Keeper Hannah Hampton heeft ook positief getest op het coronavirus. Zij is verdediger Lotte Wubben-Moy en Wiegman zelf de derde in het Engelse kamp, wat de vrees aanwakkert voor meer positieve tests richting de eindfase van het toernooi.

De kwartfinales op het EK Vrouwen:

Datum Wedstrijd
20-7, 21.00 uur Engeland - Spanje
21-7, 21.00 uur Duitsland - Oostenrijk
22-7, 21.00 uur Zweden - België
23-7, 21.00 uur Frankrijk - Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.