Wiegman houdt een gek gevoel over aan EK-kwalificatie

Reacties

Op indrukwekkende wijze bereikten de Oranje Leeuwinnen het komende EK in 2022, maar voor bondscoach Sarina Wiegman was het een prestatie waarbij dubbele gevoelens kwamen kijken. Zij is er immers niet bij als Oranje in Engeland de EK-titel verdedigt.

Wiegman houdt een gek gevoel over aan EK-kwalificatie
© Pro Shots
Nederland
Nederland
7 - 0
Estland
Estland

Wiegman verlaat de KNVB na de Olympische Spelen in 2021, waarna ze uitgerekend bij het Engelse vrouwenelftal aan de slag gaat. 'Ik ben nu heel blij dat we ons geplaatst hebben, maar ik zal er uiteindelijk niet bij zijn. Dat is best gek', vertelde de succescoach bij de NOS.

De Leeuwinnen wonnen in 2017 het EK in eigen land en haalden twee jaar later de finale van het WK, waarin verloren werd van de Verenigde Staten. Tijdens de huidige EK-kwalificatieperiode domineerden de Oranje Vrouwen, in acht duels werd een doelsaldo van 36-3 bij elkaar gevoetbald en geen enkele keer verloren.

Wiegman is erg tevreden met de instelling van haar speelsters. 'Het team heeft laten zien wat we willen. En dat was ook nog in de negentigste minuut, waarin we nog hongerig waren om een achtste doelpunt te maken. Het was geen heel goede tegenstander, maar uiteindelijk moet je het wel zelf doen.'

Na de kwalificatie voor het EK kan Oranje zich richten op de deelname aan de Spelen in Tokyo, in de zomer van 2021 wordt dat evenement georganiseerd. In de EK-kwalificatie worden nog twee wedstrijden tegen Kosovo gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.