Wiegman bondscoach Oranje-vrouwen, De Haan assistent

Reacties

Sarina Wiegman is aangesteld als bondscoach van de Oranje-vrouwen. Ze is de opvolger van de eind vorig jaar ontslagen Arjan van der Laan. Foppe de Haan (73) is aangesteld als assistent-bondscoach.

Wiegman bondscoach Oranje-vrouwen, De Haan assistent

De Oranje-vrouwen werken toe naar het EK van komende zomer in eigen land. Sinds de zomer van 2014 fungeerde Wiegman al als assistent-bondscoach.

'In tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach heb ik ervaren hoe talentvol en ambitieus deze groep is', aldus Wiegman op de website van de KNVB. 'Vooral nu met een EK in eigen land voor de deur. We weten precies welke stappen we nog moeten zetten om te presteren op het EK en ik kijk ernaar uit daar mee aan de slag te gaan.'

Technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB voegt daaraan toe:  'Sarina Wiegman is voor ons de juiste coach om een goede prestatie op het EK neer te zetten. Met de aanstelling van Wiegman zetten we de koers voort die we voor ogen hebben met het Nederlands vrouwenteam. Zij heeft ruime ervaring met dit team, heeft de juiste instelling, de knowhow en het enthousiasme om er een succes van te maken.'

Wiegman, die afgelopen jaar als derde Nederlandse vrouw de cursus Coach Betaald Voetbal afrondde, kwam als speelster 104 keer uit voor Oranje. Vorig jaar was Wiegman tijdelijk assistent-trainster van Jong Sparta Rotterdam. Daarmee zorgde ze voor een primeur: ze was de eerste trainster die aan de slag ging bij een profclub. De als assistent aangestelde De Haan werd in de zomer van 2016 al aangesteld als adviseur van de Oranje-vrouwen.

Maandag begint voor de Oranje-vrouwen een trainingskamp van tien dagen in Spanje. Tijdens deze oefenstage werkt de ploeg van Wiegman oefenduels af met Roemenië (20 januari) en Rusland (24 januari). Op het EK, dat op 16 juli begint, bindt Nederland de strijd aan met Noorwegen, Denemarken en België. De toptwee van de poule kwalificeert zich voor de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.