Wiegman: 'Absoluut niet de behoefte om naar een mannenteam te gaan'

Reacties

Sarina Wiegman leidde de Oranje Leeuwinnen naar de Europese titel én de WK-finale en gaat volgend jaar met haar ploeg op jacht naar Olympisch succes. Na het toernooi in Tokio loopt het contract van Wiegman af. De vraag is of zij daarna nog verdergaat bij de Nederlandse vrouwenploeg.

Wiegman: 'Absoluut niet de behoefte om naar een mannenteam te gaan'

In gesprek met VI benadrukt Wiegman dat zij het goed naar haar zin heeft en dat er ongetwijfeld zal worden gesproken met de KNVB over haar toekomst. De bondscoach is op het moment echter nog niet bezig met het leven na de Olympische Spelen. 'Mee mogen doen aan de Spelen is voor mij al een heel leven een droom. En eentje die nu echt gaat uitkomen. Ook voor veel speelsters is dat iets wat lang als hoogst haalbare werd gezien', zegt zij.

Wiegman heeft bij de Oranje Leeuwinnen al veel barrières doorbroken. Rest het coachen van een mannenteam, al staat de coach daar niet om te springen. 'Mannen trainen? Schrijf maar op: dat gaat Sarina Wiegman binnen een korte periode niet doen', benadrukt Wiegman. 'De vraag wordt steeds vaker gesteld. Ik heb nu een EK en WK gedaan. Maar deelnemen aan de Olympische Spelen is een absolute droom. Ik heb absoluut niet de behoefte dan naar een mannenteam te gaan. Ik wil met ambitieuze mensen werken en dit Oranje is absolute top qua ambitie.'

Lees deze week in VI en via VI PRO een uitgebreid interview met Sarina Wiegman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.