Wieffer geniet bij Oranje: lekkerdere entree door zege op Ajax

Reacties

Feyenoorder Mats Wieffer vreest niet voor een terugval na zijn stormachtige ontwikkeling in het seizoen van zijn doorbraak. Volgende week wacht in de halve finale van de Nations League een duel met Kroatië. Went het spelen voor Oranje ook al?

Wieffer geniet bij Oranje: lekkerdere entree door zege op Ajax
© Pro Shots

Na zich in de basis te hebben gespeeld bij Feyenoord mocht Wieffer zich in maart voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Een jaar na zijn transfer vanuit de Keuken Kampioen Divisie liep de 23-jarige middenvelder zo plotseling tussen spelers als Virgil van Dijk en Memphis Depay. 'Het was wel lekker dat we het weekeinde voordat ik me voor het eerst meldde even wonnen bij Ajax, dan kom je toch wat lekkerder binnen. En ook dat Lutsharel Geertruida erbij zat, hielp wel mee', zegt Wieffer over zijn vuurdoop bij Oranje in een groot interview met VI.

Wieffer is nuchter, maar beseft echt wel hoe bijzonder zijn ontwikkeling is. 'Opeens speel je met jongens als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay, die je een paar maanden eerder nog zat aan te moedigen voor de tv tijdens het WK in Qatar. Als je dan ook nog bedenkt dat je aan het begin van het seizoen op de bank zat bij Feyenoord, dan is het gewoon bijzonder hoe snel het blijkbaar kan gaan allemaal en tegelijk ook mooi dát het kan', klinkt het.

Eenmaal bij Oranje was voor Wieffer het ijs snel gebroken. 'Dat komt door de groep die bestaat uit allemaal normale jongens. 's Avonds in het hotel zit iedereen bij elkaar. Praten, spelletjes spelen, gewoon leuk, niks hoogdravends. In zo'n sfeer is het makkelijk aanpassen', aldus de international, die debuteerde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar, nadat hij drie dagen eerder tegen Frankrijk aan de kant bleef vanwege enkelklachten.

Een optreden tegen Frankrijk liep Wieffer mis, maar woensdag staat hij mogelijk alsnog tegenover een tegenstander van wereldklasse. Wieffer versus Luka Modric. 'Ook al speelt hij op een andere manier dan ik, kijk ik wel heel graag naar hem', reageert de revelatie op het prikkelende vooruitzicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Wieffer
Meer over M. Wieffer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.