Wie houdt er niet van N'Golo Kanté?

Reacties

Vorig jaar november meldde N'Golo Kanté zich met vertraging bij de Franse ploeg. Hij kwam met een verlegen glimlach binnen, liep aarzelend op bondscoach Didier Deschamps af en stak zijn rechterhand uit. Aan zijn houding zag je dat hij zich een beetje opgelaten voelde. Hij durfde zijn trainer bijna niet aan te kijken.

Wie houdt er niet van N'Golo Kanté?

'Je bent laat N'Golo, hoe kan dat toch?', zei Deschamps zo serieus mogelijk. 'Mijn trein, trainer', antwoordde Kanté. 'Welke trein?', plaagde Deschamps terug. 'Mijn trein', herhaalde de middenvelder bescheiden en opnieuw met een verlegen glimlach. 'Maar N'Golo, jij bent toch veel sneller dan de trein?', grapte Deschamps, terwijl hij hem vaderlijk op zijn schouder tikte.

Wie houdt er niet van N'Golo Kanté? Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één supporter te vinden is in de Premier League die een hekel heeft aan de middenvelder van Chelsea. Hij is zo verlegen dat Steven Nzonzi zijn ploeggenoten inseinde dat N'Golo nog niet met de WK-beker op de foto was geweest. Het is een ontroerend detail in het hele succesverhaal van de Franse nationale ploeg.

Ik kom op N'Golo Kanté omdat ik hem woensdag in actie zag tegen Liverpool. Hij speelde een verbluffende wedstrijd. Chelsea heeft met de Fransman een van de beste spelers ter wereld in huis. Iedereen die met hem in de kleedkamer heeft gezeten, vertelt ongeveer hetzelfde verhaal. Buiten het veld hoorde of zag je hem niet, onzichtbaar als hij zichzelf maakte. Maar, in het veld…

Als beginnend voetballer rende hij naar de training. Hij kon zich geen auto veroorloven. Na de training rende hij weer terug. Het schijnt dat hij bij Leicester City ook wel eens hollend naar de training is gekomen en dat hij aanvankelijk vriendelijk bedankte toen hij van de club een auto mocht uitzoeken.

Merkwaardig was ook het nieuws dat vorig seizoen in de Engelse kranten verscheen. Kanté's naam was komen bovendrijven omdat hij netjes zoals ieder ander zijn belastingen betaalt en geweigerd had een deel van zijn geld via een verre eilandengroep weg te sluizen en belastingvrij weer te laten terugkomen. Bij Chelsea schijnt een mail te zijn binnengekomen met de volgende strekking: 'N'Golo wil een normaal salaris en verder niets.'

Ik zit nu al een tijdje te kijken naar een foto. Op die foto heeft Kanté zich om Virgil van Dijk heen gevouwen. Kennelijk heeft hij van zijn trainer de opdracht gekregen om de Nederlander bij hoekschoppen te dekken en was hij te verlegen om te vragen of dat wel een goed idee is.

Net zoals ik het beeld niet uit mijn hoofd krijg van de speler die zich in 2015 netjes bij het stadion van Leicester City meldde, door de steward niet werd herkend en daarom net zo lang buiten de poort bleef wachten totdat iemand doorkreeg dat de jongen met rugzak een speler was van het eerste elftal.

Iets meer Kanté zou de mensheid goed doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Speelronde 2 in de Premier League


Za 17 aug. 2019

Zo 18 aug. 2019

Ma 19 aug. 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.